На Донецькому напрямку майже цілодобово тривали бойові дії

Фото: uacrisis.org

На Донецькому напрямку бойові дії тривали майже цілодобово. Найбільш напружена ситуація залишається на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка».

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Іншою «гарячою точкою» на лінії розмежування  минулої доби було Опитне. Між 19 та 20 годинами бойовики застосували РСЗО «Град» по Опитному. Бойовики також провели один обстріл з установки «Град–Партизан» по позиції «Шахта Бутівка».

У районі Авдіївки члени незаконних бандформувань провели декілька збройних провокацій з легкого озброєння та мінометів. З 18 години до півночі бойовики активізували вогонь своїх мінометних розрахунків по позиціях українських військових у районі міста.

«Ворог також застосовував гранатомети різних систем та озброєння на БМП. Усього за цей проміжок часу по позиціям ЗСУ поблизу Авдіївки було випущено близько 110 мін різних калібрів», – зазначив полковник Мотузяник.

З півночі до 18 години члени НЗФ здійснили по одному мінометному обстрілу у Луганському та Верхньоторецькому. Усього на Донецькому напрямку відбувся 21 обстріл з боку членів НЗФ, – 11 – із застосуванням важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойові дії розпочалися вночі. Між 4 та 7 годинами ранку бойовики здійснили по одному обстрілу Новотошківки, Новозванівки та Троїцького.

«Окрім короткого снайперського обстрілу Валуйського, що стався одразу після полудня, на всій лінії розмежування було тихо до самого вечора. О 20 годині обстріли відновились – бойовики обстріляли Станицю Луганську та околиці з стрілецької зброї та Малинове – з гранатометів», – розповів полковник Мотузяник.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 обстрілів з боку бойовиків.

На Маріупольському напрямку бойові дії тривають на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, а також у Мар’їнському та на півночі Волноваського району. Близько 11 години бойовики провели мінометно-артилерійський обстріл Гнутового. Протягом дня одна збройна провокація з мінометів сталася в Новотроїцькому, ще дві – в Красногорівці.

«Близько шостої години окупанти провели мінометний обстріл середньої інтенсивності по Павлополю. Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 29 обстрілів з боку ворога, – 4 з важкого озброєння», – додав речник МОУ з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 4 – зазнали поранень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар