Бойовики ведуть масштабні обстріли на усіх напрямках у зоні АТО

Фото uacrisis.org

Бойовики ведуть масштабні обстріли на усіх напрямках у зоні АТО. На Донецькому – по усій лінії фронту, крім району Донецького аеропорту. Бойовики активно застосовують важке озброєння: у районі Горлівки, щонайменше у трьох місцях, та Авдіївки.

Про це повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

«Учора по наших позиціях було випущено близько 130 мін калібру 82 і 120 мм. Окрім цього, окупанти не менше 6 разів використовували бронетехніку».

У Авдіївці бойовики здійснили 2 обстріли: нічний – між північчю та 5 годиною ранку – та вечірній – між 18 годиною та північчю. Вогонь вівся одночасно з кількох напрямків. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили 22 обстріли, 11 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойові дії велися по всьому фронту. Бойовики двічі застосовували міномети у Кримському, загалом було випущено 24 міни. Також вони здійснили низку обстрілів у Станично-Луганському районі, на Бахмутській трасі та біля Попасної.

«Більше половини всіх обстрілів припадає на темну пору доби. Усього за минулу добу на Луганському напрямку противник порушив режим тиші 13 разів», – додав речник МОУ з питань АТО.

На Маріупольському напрямку основні бойові дії вчора велися між 10 та 13 годиною на ділянці фронту Павлопіль-Широкине. Бойовики обстрілювали з мінометів одразу кілька передових українських позицій, а також задіяли танк. Загалом випустили близько 40 мін та 8 танкових снарядів.

«У другій половині дня окупанти організували мінометні обстріли у Мар’їнці, Новотроїцькому та Водяному, а також коїли численні провокації із застосуванням легкого озброєння. Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 35 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння», – розповів полковник Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 військовий ЗСУ загинув, 2 – поранені.

«Окрім цього, 2 військовослужбовці НГУ отримали поранення внаслідок підриву вибуховому пристрої. Також 1 військовослужбовець ЗСУ помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Його важко поранив у голову ворожий снайпер 30 квітня», – зазначив речник МОУ з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар