Унаслідок обстрілів у Авдіївці поранено 2 жінок і пошкоджено 3 будинки

фото uacrisis.org

На Донецькому напрямку у зоні АТО ситуація залишається напруженою. Внаслідок обстрілів, здійснених бойовиками, страждають цивільні об’єкти та мирні мешканці.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Між 10 та 15 годинами бойовики застосовували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю по Авдіївці та позиції «Шахта Бутівка». У Авдіївці поранено 2 жінок і пошкоджено 3 будинки».

Після 19-ї години по одній збройній провокації бойовики здійснили у Зайцевому, Майорську, Новгородському та Верхньоторецькому. Бойовики вели мінометний вогонь по позиціях українських військовослужбовців у районі Світлорадської дуги та Авдіївки. За добу випустили близько 110 мін. У Луганському з півночі до ранку тривали обстріли з мінометів калібру 120 мм. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 16 обстрілів з боку бойовиків, 9 – із застосуванням мінометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 10 воїнів отримали поранення внаслідок обстрілів.

«6 військовослужбовців були поранені у районі Луганського, ще 4 – у Павлополі», – зазначив полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики продовжили відкривати артилерійський та мінометний вогонь по позиціях ЗСУ. Бойові дії розпочались після 6-ї ранку, коли бойовики здійснили збройну провокацію з гранатометів поблизу Троїцького. Також обстрілювали Кримське та Новозванівку. Збройні формування неодноразово відкривали вогонь з кулеметів та озброєння БМП, а під вечір здійснили один мінометний та один артилерійський обстріли.

«У Новозванівці окупанти провели дві збройні провокації із застосування важкого озброєння рано вранці та ще одну – ввечері», – додав полковник Лисенко.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 17 обстрілів, 5 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгортались у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

«Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Павлополі, де після 18 години ворог провів потужний обстріл з мінометів різних калібрів та легкого озброєння. Крім того, ворог двічі застосовував міномети в Мар’їнці та по одному разу – в Красногорівці та Гнутовому», – розповів речник МОУ з питань АТО.

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 25 збройних провокацій з боку бойовиків, 5 – із застосуванням мінометів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар