Минулої доби у зоні АТО загинули 4 українських військових, 3 дістали поранення

За минулу добу внаслідок бойових дій 4 українських військовослужбовців загинули, 3 – дістали поранення. Про це у зведених даних АТО за 18 березня повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися у Попаснянському районі. Бойовики активізувалися у другій половині дня і активно застосовували важке озброєння. Одразу по кількох наших позиціях після 17 години було випущено 45 мін. Вогонь вівся з двох різних майданчиків противника.

Також найпотужніший мінометний обстріл з боку противника на всьому Луганському напрямку стався в Кримському. Він тривав 20 хвилин, при цьому було випущено 36 мін.

Ще один ворожий обстріл відбувся у Валуйському Станично-Луганського району.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 8 – мінометних.

Донецький напрямок

Минулої доби обстановка ускладнилася. Як і раніше, бойові дії тривають по всьому фронту, проте противник підтягнув на передову додаткові сили і засоби, що призвело до посилення обстрілів та збільшення їхньої кількості.

Світлодарська дуга

В Луганському бойовики активізувалися ще вранці.

Між 6 та 9 годиною окупанти здійснили 4 обстріли із застосуванням мінометів, випустивши при цьому кілька десятків мін. У другій половині дня противник двічі обстріляв Троїцьке з гармат і мінометів. В Луганському вдень та ввечері перестрілки тривали практично безперервно.

Горлівський приметр

Основні бойові дії велися у Зайцевому та Верхньоторецькому. Майже під час кожного з 8 обстрілів окупанти застосовували важке озброєння.

Район Авдіївки

Противник дещо змінив тактику. Замість довгих потужних обстрілів тривалістю 10 і більше годин, бойовики роблять більші паузи між веденням вогню. Вчора там було випущено більше сотні ворожих мін. Також окупанти застосовували танки.

Внаслідок ворожих обстрілів два будинки зазнали ушкоджень. Одна з осель зруйнована вщент. Постраждалих немає.

Вчора вдень ремонтні бригади відновили роботу Донецької фільтрувальної станції. Авдіївка знову забезпечена водою.

Район Донецького аеропорту. Найбільше вчора дісталося Невельському. Протягом трьох обстрілів противник послав туди 50 мін. Також тривають бойові дії в Пісках та Опитному.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 52 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Традиційно основні бойові дії тривають на півдні (ділянка фронту Чермалик – Широкине). Бойовики обстрілюють з важкого озброєння кожен наш передовий пункт. Найскладніша обстановка залишається у Водяному та Широкиному. Бойовики 4 рази застосовували ствольну артилерію і більше 10 разів – міномети.  Через близькість до російського кордону бойовики у цьому районі безперешкодно і оперативно отримують боєприпаси.

Також артилерійські та мінометні обстріли з боку ворога сталися у Мар’їнському районі. Стрільба велася із південно-західних околиць Донецька. Окупанти, зокрема, застосовували гармати калібром 122 і 152 мм.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 46 ворожих обстрілів.

На Луганщині до двох років позбавлення волі засуджено представника окупаційної адміністрації в Луганській області

Активний прихильник «русского міра» у 2015 році обійняв керівну посаду у так званій «районній адміністрації» Перевальського району. Його затримали українські прикордонники на пункти пропуску в Харківській області. Справа розглядалася в Лисичанському міському суді.

Українські захисники знаходять зброю окупантів

Поблизу Зайцевого військовослужбовці ЗСУ виявили чергову схованку з озброєнням, залишену ДРГ противника.

Зі сховку було вилучено реактивний піхотний вогнемет «Шмель», 1 РПГ, 13 ручних бойових гранат, більше 200 набоїв до автоматичної зброї, більше 20 гранатометних пострілів, медикаменти, рейдовий рюкзак і розгрузка. Встановлено, що все озброєння, боєприпаси та спорядження – російського виробництва.

Ще один доказ участі російських військових у бойових діях на сході України було зафіксовано у районі світлодарської дуги. Правоохоронці виявили у зведеному та готовому до застосування стані реактивний піхотний вогнемет «Шмель». Маркування на корпусі засвідчило про приналежність зброї російській армії.

Ще один арсенал у взаємодії зі Збройними Силами оперативники СБУ виявили в лісі неподалік села Сизе Станично-Луганського району Луганської області.

З неї правоохоронці вилучили чотири постріли до реактивних протитанкових гранатометів, мінометну міну калібру 120 мм та 48 гранатометних пострілів ВОГ-17М.

В Слов’янську поліція вилучила зброю, сховану в сміттєвому баку. Це були частково розібрані  автомат АКМ та пістолет Макарова.

Калинівські нацгвардійці взяли участь у навчаннях, де відбулося злагодження артилерійських підрозділів

Військовослужбовці відпрацьовували навички стрільби та управління вогнем.

Триває бойове злагодження в лавах українських військових

Так, з 13 по 16 березня на полігоні ракетних військ і артилерії проводилося тактичне навчання 15-го реактивного артилерійського полку.

Військовослужбовці відпрацювали планування бойових дій за всіма видами бойового забезпечення та управління вогневими ударами з РСЗВ.

Сьогодні завершилися чотириденні двосторонні командно-штабні навчання в оперативному командуванні «Північ»

Мета навчання – вдосконалення навичок командирів у проведенні оперативних та тактичних розрахунків, нарощування злагодженості та підвищення ефективності застосування підрозділів під час бойових дій. Дії підрозділів відбувалися на незнайомій для учасників місцевості із застосуванням радіоелектронних перешкод та веденням повітряної розвідки з боку умовного противника.

Військові льотчики в Миргороді відпрацьовують тактичні прийоми ведення повітряних боїв

Льотний склад бригади тактичної авіації відпрацьовує маневри, які найчастіше застосовуються під час ведення бою на винищувачах, що стоять на озброєнні у ПС ЗСУ. Серед таких маневрів – віраж, бойовий розворот з поворотом у внутрішній бік, гірка з виконанням бочки на виводі, напівпетля, переворот та інші.

Інформація ГУР МОУ

На окупованій території сходу України також тривають командно-штабні тренування російсько-окупаційних військ. При цьому противник проводить бойові стрільби безпосередньо по території, підконтрольній Україні, зокрема й по українських позиціях. Росія продовжує всебічно забезпечувати підрозділи окупантів. Протягом останніх днів на Донбас прибули чергові партії боєприпасів, палива та особовий склад.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар