За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Вчора бойовики віддавали перевагу короткотривалим, але дуже інтенсивним обстрілам з важкого озброєння у Новоайдарському та Попаснянському районах. Під прицілом ворожих гармат і мінометів опинилися Лобачеве, Кримське, Новоолександрівка, Новозванівка і Троїцьке. При цьому було випущено 20 артилерійських снарядів і майже 50 мін. Здебільшого це відбувалося у темну пору доби. На цих самих рубежах противник періодично застосовував легке озброєння, зокрема гранатомети і бронетехніку.

Внаслідок ворожого обстрілу у с. Валуйське Станично-Луганського району вчора було поранено підлітка.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

По всьому фронту активність бойовиків не знижується. Противник і вдень, і вночі застосовує танки, гармати, міномети та снайперів. Найскладнішою ситуація залишається в районі Авдіївки та на сусідніх позиціях.

Традиційно окупанти активізуються у другій половині дня, намагаючись нанести вогневе ураження нашим військам одразу з кількох напрямків. Важке озброєння НЗФ, що зосереджене у прифронтовій смузі, почергово вводиться у дію, обстрілюючи при цьому всі наші опорні пункти. Один із майданчиків для ведення артилерійського вогню бойовики облаштували в школі сел. Спартак. Противник не шкодує боєприпасів: лише під Авдіївкою, Кам’янкою та на позиції «Шахта Бутовка» їх було випущено більше 150. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь.

Вчора ввечері снаряди, випущені ворогом, вчергове розірвалися у старій частині Авдіївки. Один із них влучив у житловий приватний будинок.

Наразі електро- і теплопостачання у місті відновлено.

Також, як вже зазначалося, тривають бойові дії на інших рубежах – на світлодарській дузі, під Горлівкою, в Донецькому аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 32 ворожих обстріли, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора вранці різко загострилася обстановка під Новотроїцьким. Там відбулася велика перестрілка тривалістю 2,5 години.

При цьому противник задіяв артилерію, міномети, бронетехніку і снайперів. Протягом цього часу по наших позиціях було випущено близько 70 мін і снарядів.

Також мінометні обстріли з боку противника відбулися у Старогнатівці, Гнутовому, Водяному.

Окупанти не припиняють ведення вогню з легкого озброєння по всьому фронту від Красногорівки до Широкиного.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 33 ворожих обстріли, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення. Найбільші втрати українські війська понесли під час потужного мінометного обстрілу з боку противника в Лобачевому – 2 загиблих та 6 поранених воїнів. Ще 2 військовослужбовців поранено в Авдіївці, одна з них – жінка.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Так, на автовокзалі Бахмута правоохоронці вилучили 2 кг пороху, які місцевий мешканець намагався транспортувати на мирну територію України.

Тривають навчання українських захисників

Курсанти-десантники Військової академії (м. Одеса) складають практичну частину державних іспитів. На полігоні «Чорноморський» майбутні офіцери виконували обов’язки командирів, керували діями підрозділів, що укомплектовані контрактниками зі складу бойових частин ВДВ ЗСУ.

На полігоні в Донецькій області військовослужбовці ЗСУ взяли участь у тактико-стройових навчаннях з бойовою стрільбою. Зведений підрозділ механізованих, танкових та артилерійських військ відпрацьовував зупинку наступу умовного противника, який прорвав першу лінію оборони, та перехід в контратаку.

Військовослужбовці 15-го реактивного артилерійського полку ЗСУ взяли участь у тактичних навчаннях. Артилеристи відпрацювали планування бойових дій за всіма видами бойового забезпечення та управління вогневими ударами.

На Сумщині військовослужбовці НГУ провели комплексні тренування на тему готовності до дій в надзвичайних обставинах. Під час тренування відпрацьовувалися питання організації та несення бойової служби варти з охорони спеціальних вантажів, алгоритм дій під час різких змін обстановки та удосконалювалися навички бійців у наданні першої медичної допомоги та евакуації поранених.

Водночас на Вінниччині нацгвардійці удосконалювали навички зі стрільби та управління вогнем з мінометів.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар