По всій лінії фронту ворог широко застосовує міномети

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Бойові дії минулої доби відбулися у Попаснянському та Новоайдарському районах. Найгарячішими точками залишаються Троїцьке, околиці Попасної та Кримське. І вдень, і вночі на цих рубежах  ворог широко застосовував міномети, випустивши впродовж доби понад 140 мін. Після заходу сонця бойовики провели епізодичні артилерійські обстріли, випустивши по 8 снарядів по Новозванівці та Кримському. У Станично-Луганському районі вчора було абсолютно спокійно.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 25 ворожих обстрілів, зокрема 15 – з важкого озброєння. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Противник відкривав вогонь у бік наших позицій по всій лінії фронту. Районами найбільшої бойової активності бандформувань залишається Авдіївка з її околицями. Вогонь з важкого озброєння, зокрема танків та мінометів, бойовики відкривали у місті та прилеглих територіях з перервами від сходу сонця до 22-ї години. Ще засвітла зі сторони Ясинуватої у бік тамтешніх українських позицій вогонь відкривав ворожий снайпер.

Внаслідок чергового ворожого обстрілу в Авдіївці було пошкоджено приватний будинок. Постраждали вікна та дах. Цей будинок – крайній на своїй вулиці і впритул прилягає до лінії фронту.

Вчора пізно ввечері з гармат 152-го калібру бойовики обстріляли наш тиловий район – село Кліщіївка, випустивши близько 80 снарядів. Встановлено, що артилерійські системи противник розмістив на північно-західних околицях окупованої Горлівки. Звідти ж приблизно в той самий час бандформування випустили 5 артилерійських снарядів по наших позиціях у Новобахмутівці.

На світлодарській дузі, горлівському периметрі та в районі Донецького аеропорту противник широко застосовував легке озброєння, та періодично – міномети, випускаючи за раз по декілька мін у бік наших захисників.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі вчора за добу було зафіксовано 5 випадків порушення перемир’я. Так, двічі бандформування відкривали вогонь зі стрілецької зброї у Мар’їнці, тричі режим тиші сили окупанта порушили у Красногорівці, випустивши по декілька мін у бік наших військових.

Далі на південь було абсолютно спокійно впродовж доби, за виключенням короткотривалого обстрілу з озброєння на БМП у районі Старогнатівки та випущених бойовиками двох мін на захід від Докучаєвська.

На східних підступах до Маріуполя ворог відкривав вогонь впродовж цілої доби – переважно з легкого озброєння. Втім, не обійшлося і без важкого озброєння на цій ділянці фронту. Тричі російсько-окупаційні війська обстріляли з мінометів наші позиції у Водяному, один артилерійсько-мінометний обстріл відбувся у Павлополі. Від агресивних дій противника страждає і місцеве населення цих районів. Так, у Гнутовому внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено 4 будинки: вибиті шибки.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 32 ворожих обстріли, четверта частина яких – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців отримали поранення і травми.

У районі проведення АТО СБУ спільно з поліцією виявили дві схованки з боєприпасами

У лісі між населеними пунктами Часів Яр та Кліщіївка на Донеччині оперативники виявили 11 танкових снарядів калібру 125 мм.

Також, на Луганщині правоохоронці виявили у мешканця Рубіжного арсенал, що налічував велику кількість набоїв різного калібру, гранату РГД-5 та три постріли для підствольного гранатомета.

У Києві працівники СБУ викрили канал фінансування НЗФ «ДНР»

Переведення грошей, отриманих злочинним шляхом, зі столиці України до Донецька організував переселенець з Донбасу. Кінцевими отримувачами коштів були двоє представників злочинної організації «МГБ» на прізвиська «Піонер» та «Німець», у минулому працівники правоохоронних органів України, які перейшли на бік ворога. Гроші використовувались для проведення диверсійних акцій. Під час обшуку правоохоронці вилучили у зловмисника документи, що підтверджують протиправні дії, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку. Тривають слідчі дії.

В бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» відбулися планові польоти

Льотний склад виконував польоти на винищувачах МіГ – 29 та навчально-тренувальних літаках Л-39

Триває Всеукраїнська акція «Допоможи товаришу по зброї» в лавах НГУ

Воїни-гвардійці з частин м. Вараш, Вінниця, Дніпро, Кременчук, Нетішин, Рівне, Славутич, Ужгород добровільно стали донорами для побратимів із ЗСУ. Серед учасників акції є ті, хто вже перебував у районі проведення антитерористичної операції та на власні очі бачив поранених солдатів і офіцерів. Саме тому, і строковики, і контрактники, і досвідчені воїни, і новобранці усвідомлюють важливість донорства та долучаються до цієї благородної справи.

На залізничній станції Ізмаїл в Одеській області відбулися навчання військовослужбовців НГУ

Підрозділ з надання допомоги варті з охорони спецвантажів своєчасно прибув до місця навчань, діяв злагоджено та виконав усі поставлені завдання. Особлива увага приділялася дотриманню заходів безпеки, наданню медичної допомоги та евакуації поранених.

Вчора РНБО України ухвалила рішення про повну зупинку переміщення вантажів між окупованими територіями Донецької та Луганської областей та великою Україною

Такий крок зумовлений масовими захопленнями підприємств, що перебували в українській юрисдикції, бойовиками та представниками проросійської окупаційної адміністрації. Заборона не торкнеться гуманітарних вантажів для мирних мешканців. Також, як і раніше, через КПВВ зможуть рухатися цивільні громадяни з речами та товарами для особистого користування – як пішки, так і на транспорті.

Вже з 13 години 15 березня військовослужбовці НГУ та співробітники поліції і прикордонної служби взяли під посилену охорону основні автомобільні та залізничні шляхи.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар