Всі депутати Кропивницької міськради оприлюднили графіки прийому виборців

Керівник Всеукраїнської ініціативи "Рух Державотворців". Раніше працював на посадах речника Всеукраїнської організації "Дебатна Академія", члена Національного комітета кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА», віце-президента Українського незалежного фонду інноваційного розвитку. У 2009 році був одним із засновників та спікерів Громадської кампанії «Новий Громадянин», і досі є активним учасником однойменного Партнерства. У 2011 році долучився до заснування Руху "ЧЕСНО". З 2012 року очолюю Асоціацію Політичних Наук. Політичний аналітик, блогер, публіцист.
Контакт: Вебсайт

Інформацію про здійснення особистого прийому на офіційному сайті міськради оприлюднили всі депутати. Це з’ясувалося в результаті проведення моніторингу компоненту відкритості і доступності до виборців новообраних депутатів Кропивницької міськради, який здійснювали представники Асоціації Політичних Наук в рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Більшість депутатів здійснюють прийом у приміщеннях партійних приймалень. Лише депутати Вадим Дрига, Сергій Калапа, Роман Колісниченко, Рафаел Санасарян, Олександр Цертій, Дмитро Терзов мають для цього окремі приміщення. Михайло Бєжан та Василь Рубан здійснюють прийом і в партійних приймальнях, і у своїх окремих приміщеннях.

Так, у партійних приймальнях здійснюють прийом депутати фракцій «Пропозиція», «Слуга Народу», «Європейська Солідарність», «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За життя», «Рідне місто», «Наш край», а також депутати, які були обрані від партії «Перспектива міста», проте досі не створили власної фракції.

Депутати Сергій Калапа, Роман Колісниченко, Олександр Цертій та Василь Рубан здійснюють прийом на робочому місці. Вадим Дрига, Рафаел Санасарян та Михайло Бєжан відкрили окремі приймальні на території округів, у яких вони обиралися.

Найдовший час прийому у керівника фракції ВО «Батьківщина» Олександра Цертія – він приймає щоденно з 9.00 до 12.00, тобто близько 60 годин щомісяця. Більшість депутатів здійснюють прийом по 2 або 3 години на місяць.

Найбільшу кількість приймалень має Вадим Дрига – він здійснює прийом у трьох різних місцях по 2 години щомісяця.

Лише партія “Рідне місто” має окремий розділ на своєму офіційному сайті, де вказаний час прийому виборців, а також можливість оформити звернення онлайн. Також “Рідне місто” робить анонси здійснення прийому на своїй офіційній сторінці у Facebook.

На сторінці партії “Слуга народу” у Facebook теж є окремий допис з інформацією про особистий прийом депутатів. На дверях приймальні партії “Слуга народу” також вказаний графік здійснення прийому – з прізвищами, днями і годинами. Депутати від решти партій оприлюднили інформацію про прийом виключно на сайті міськради.

Контакти:
Асоціація Політичних Наук, presscentr5@gmail.com, 050 564 1454.
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 16 міських рад обласних центрів України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» – ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено вебплатформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua  За реалізацію заходів проєкту в 15-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. У Кропивницькому проєкт координує ГО «Асоціація Політичних Наук». 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар