“Маленька паризька книгарня”

У передвесняну погоду я хочу розповісти Вам про книгу, яка надихнула мене на внутрішні зміни та допомогла побороти, майже, усі мої страхи. Адже людина, яка нічого не боїться – не зовсім-то й людина.

Ніна Джордж «Маленька паризька книгарня». Жан Одинак – головний герой, який торгує книгами на «Літературній Баржі». Місцеві прозвали його Книжковим Аптекарем, бо наш герой з одного слова розуміє, чого саме потребує покупець. Чесно кажучи, не так він і торгує ними, як просто віддає у потрібні руки. Адже кожна книжка має свою людину.

Книга побачила світ в українському видавництві «Наш Формат».

Події розгортаються у Франції. Особисто для мене було дивним те, що німецька письменниця описує усю красу французького життя так, ніби сама живе там з дитинства.

У цій книзі присутнє усе для літературної подорожі: пригоди баржою та автомобілем містечками Франції; друзі, які стають тобі вірними на усе життя; сприймання правди, яку так і не хотів приймати; нові знайомства; звільнення себе від страху; кохання після смерті; багато книжок та, звісно ж, Прованс.

У цьому романі авторка чіткою описує і показує читачам, як людина існує зі страхом усі 50 років та, як можна жити без нього. Думаю, що їй вдалося не тільки показати, а й змусити людину відчути усе на собі. У книзі описуються різні страхи: кохання, дружби, нового, старого та, врешті-решт, самого життя.

Але страх не найголовніша проблема цього роману. Ніна Джордж виносить за основу ще декілька важливих речей. А які саме – пропоную прочитати Вам і дізнатися.

Також, на останніх сторінках цього видання Ви зможете знайти список книг від самого Жана Одинака на будь-які випадки у житті та рецепти смачних страв із Франції, приготування яких не буде складним та дорогим.

Книга однозначно варта уваги. Її можна полюбити не тільки за глибокий сенс, а й за мальовничі краєвиди Франції, лаванду, виноград та заходи сонця.

Гарного настрою та читання! ????

Поширити:

Залишити коментар:

коментар