Про що «забув» вказати у деклараціях голова Благовіщенської (Ульянівської) райради?

Продовжуючи тему вивчення декларації посадовців різних рівнів ми добрались й до Благовіщенського (Ульянівського) району, а якщо точніше до голови райради Кримського Ігоря Аркадійовича, котрий, разом зі ще 6 колегами, представляє в раді «Аграрну партію» та є заступником голови регіональної партійної організації.

За 2014 рік посадовець встиг заробити 75,36 тис. грн, з яких лише 3,8 тис. грн виявились доходом від передачу в оренду власного майна, а все інше офіційна заробітна плата. Серед наявного у власності майна Ігор Кримський вказав три земельні ділянки розміром 52,8 га, 6,63 га та 10,21 га. Крім того є у власності посадовця й «інше нерухоме майно» загальною площею 2651 м2, а також причіп МАЗ 1994 року випуску. Жодного житлового будинку, квартири та вкладів до статутних фондів фірм голова Благовіщенської (Ульянівської) райради не вказав.

Наступного, 2015 року, чиновник офіційно задекларував 64,78 тис. грн власного доходу – 59,98 тис. грн зарплатні та 4,8 тис. грн. заробітку від передачі в оренду майна. Серед власності знову виявились три земельні ділянки загальною площею 69,64 га, нежитлові приміщення  на 2651 м2 та причеп.

Варто згадати про те, що уже цьогоріч, земельний фонд Ігоря Кримського поповнився ще двома ділянками на 3,26 та 3,09 га.

Характерно, що усю власність Ігоря Кримського, знайдену в Реєстрі речових прав на нерухоме майно, реєструвала приватний нотаріус Наталія Петрівна Кримська, яка, як розповідають місцеві жителі, є дружиною самого Ігоря Кримського, про яку той жодним чином не згадав у деклараціях відповідно приховавши її заробіток та наявну власність.

Однак власна дружина це далеко не все, про що «забув» посадовець. Крім сотень тисяч квадратних метрів землі, з яких, згідно декларації, чиновник має мізерний заробіток, має Ігор Кримський й офіційний агробізнес, про який в документах за обидва роки чомусь ані слова. Так за даними Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, посадовець є власником ПП «Ікар Агроінвест» зі статутним фондом 1 грн. та СФГ «Кондор» зі статутним фондом у 10 тис. грн. Керівником обох підприємств є колега Ігоря Кримського по партії та районній раді Золотарьова Надія Леонідівна.

До слова, власником тезки ПП «Ікар Агроінвест» – селянського фермерського господарства з такою ж назвою є брат голови райради Олег Кримський. Що ж до місця проживання Ігоря Кримського, то будинок по вул. Матросова 16, котрий вказується у всіх документах на фірми посадовця як місцезнаходження засновника, належить матері чиновника Олені Олександрівні.

Центр медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар