За межею бідності: депутату Кіровоградської міськради офіційно немає чого їсти

Депутат Кіровоградської міської ради VI (Партія регіонів) та VII (УКРОП) скликань, директор комунального підприємства «Парк культури та відпочинку ім. 50-річчя Жовтня» Віталій Бєлов протягом 2013 та 2014 років разом з родиною зумів прожити на 3621 гривню 22 копійки. Відповідна інформація міститься в деклараціях Віталія Віталійовича, копії яких є у розпорядженні Центру медіарозслідувань Прозоро

Офіційно – практично впроголодь

У 2013 році в своїй декларації Віталій Бєлов не вказав жодних видів доходів ні власних, ні своєї родини. У декларації навіть не відображається зарплатня директора комунального підприємства. Разом з тим, у власності, оренді чи на іншому праві користування у Віталія Віталійовича, згідно декларації, перебуває квартира, загальною площею 67,7 кв. м, а в членів його родини – земельна ділянка площею 30 кв. м.  Попри очевидну і задекларовану бідність, в декларації Бєлова значиться авто Toyota Camry 2012 року випуску, а у власності родини декларанта – Nissan Note 2007 року. Крім цього, у декларанта 110 гривень значиться у якості внеску до статутного капіталу товариства, а члени родини декларанта вклали у статутний капітал товариства чи підприємства 80 гривень.

У 2014 році, як свідчить відповідна декларація Віталія Бєлова, ситуація суттєво не змінилася: директор КП і депутат міськради у своїй декларації, що протягом року ні він, ні його дружина не отримали жодних видів доходів, окрім 3621,22 грн страхової виплати.  Однак, звідкись в розділі «Майно, що перебуває у власності, в оренді чи в іншому праві користування членів родини декларанта» до ділянки в 30 «квадратів» додалася ділянка у 780 кв. м.

Проте…

110 гривень в якості внеску до статутного фонду, очевидно вкладено в ПП «Лайнбуд-Кір», кінцевим бенефіціарним власником якого є Віталій Бєлов та повна тезка дружини директора КП Ольга Олександрівна Бєлова (на ній – 80 гривень внеску до статутного фонду, також відображені в декларації чоловіка). Підприємство, контрольоване родиною Бєлових, займається нерухомістю і, як випливає з декларації Бєлова, не приносить йому жодних прибутків, хоча є діючим.

Цікаво, що будучи депутатом Кіровоградської міськради минулого скликання, Віталій Віталійович Бєлов двічі заявляв про конфлікт інтересів під час розгляду проектів рішень міськради. Про це йдеться у відповіді Кіровоградської міської ради на запит “Прозоро”. Зокрема, конфлікт інтересів виникав під час розгляду рішення №4136 04.06.2015 (за – 42, прийнято); №4440 від 18.08.2014 (за – 44, прийнято).

Рішення №4136 стосується надання ПП «ЛАЙНБУД-КІР» (ним володіє родина Бєлових) дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) по вул. Пацаєва (біля будинку № 8, корп. 1). Дане підприємство, до речі, у відкритих джерелах фігурує як орендодавець і, як вдалося з’ясувати, будує та здає в оренду приміщення під невеликі магазини.

А от рішення №4440 від 18 серпня 2014 року, з точки зору декларації Віталія Бєлова, зовсім нелогічне. Цим рішенням Кіровоградська міська рада дозволила Віталію Бєлову приватизувати через викуп нежитлове площею 2,8 кв. м приміщення на першому поверсі по вулиці Михайлівській, 9. У декларації за 2014 рік отримане приміщення ніяк не відображено.

Попри задекларовану бідність, у соціальних мережах родина депутата і директора комунального підприємства Віталія Бєлова, демонструє зовсім інший рівень життя і доходів.

Зокрема,  5 лютого у профілі Бєлова в соціальній мережі Facebook з’явився ряд фотографій із гірськолижного курорту, де Віталій Віталійович позує на лижах. Допис містить коментар самого депутата: «Буковель засыпало снегом!!!». Вартість відпочинку на гірськолижному курорті «Буковель» в сезоні зима 2015-2016 в найдешевшому готелі – від 270 гривень на добу з людини. Навіть якщо Віталій Віталійович ночував у знайомих безкоштовно, вартість оренди спорядження на курорті – від 110 гривень на добу. Абонемент на денне катання в «Буковелі» цієї зими коштував близько 400 гривень, що більше 1/10 офіційного річного бюджету родини Бєлових.

Офіційна бідність також не завадила викласти у вільний доступ дружині директора КП ряд фото з дорогого ресторану. На одному з фото засвітився і сам Бєлов. Дата фото – 2 січня, вказує на те, що зроблені вони були під час святкування Нового Року.

Дружина Віталія Бєлова і власниця частки в його бізнесі – Ольга – в соціальних мережах більш активна. Зокрема, на сторінці Ольги можна виявити фотосесію родини Бєлових разом з, очевидно, задекларованим Бєловим авто «Toyota Camry» 2012 року випуску

На її сторінці в Facebook є фото разом з дружиною екс-кандидата в мери Кіровограда Артема Стрижакова Галиною.

Крім того Ольга демонструє фото з дорогими прикрасами та сумочками, на які офіційно в родини просто немає грошей.

Є в її фотоархіві і фото з чоловіком – директором КП – Віталієм Бєловим. На жаль, з фото не зрозуміло, чи відпочивали Ольга та Віталій, очевидно, на морському курорті в 2015 році, чи просто зайшли сфотографуватися на фоні красивих стільців, адже фінансово дозволити собі відпочити на морі, судячи з декларації Бєлова, родина просто не може.

Геолокаційні дані Facebook дозволяють стверджувати, що з 26 по 30 грудня 2015 року Ольга Бєлова відпочивала в Одесі, де відвідала ресторан і бар та перебувала в готелі «Gagarin», в якому мінімальна вартість перебування на добу складає від 600 гривень за номер.

За які кошти виживає родина простого директора комунального підприємства – достеменно невідомо. Можливо, це унікальний талант, який, згідно декларації, дозволяє двом дорослим людям з дітьми проживати два роки на трохи більше як 3 тисячі гривень і, при цьому, відпочивати. А, можливо, це діяльність власного ПП «Лайнбуд-Кір», яке, згідно з даними ЄДР, займається продажем власного нерухомого майна та надає нерухомість в оренду, а з відкритих джерел – ще й торгівлею квітами та садово-городнім реманентом.

Про діяльність підприємства мало що відомо – кілька судових рішень, де дане ПП фігурує як третя особа та кілька рішень міськради, одним з яких у підприємства забрали право оренди земельної ділянки по вулиці Героїв Сталінграда 30-а (грудень 2015 року), а іншим надали дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої передачі в оренду строком на 25 років по вул. Пацаєва (біля будинку № 8 корп. 1).

Усі фото взято з відкритих джерел

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до За межею бідності: депутату Кіровоградської міськради офіційно немає чого їсти

  1. А чем этот бедняга отличается от остальных представителей народа во власти?Есть намного изощрённей и подлее.

Коментарі заборонені.