З турботою про сон захисників: Rock-front шиє спальники для армії

Той, хто хоч раз спілкувався із волонтерами, які допомагають нашим воїнам на фронті, чудово знає: одним із головних проблемних напрямків є спорядження. Навіть наприкінці другого місяця найгарячішої фази війни відшукати тактичні речі (плитоноски для бронежилетів, розгрузки тощо) дуже проблемно. 

«Нова газета» поспілкувалася із представником кропивницького виробника, який безкоштовно відшиває для армії дуже потрібний елемент спорядження – спальні мішки.

Rock-front – бренд відомого на всю країну швейного підприємства «Куртаж». Наше видання попросило інтернет-маркетолога компанії Івана Поліщука розповісти про цю роботу.

– У перші дні війни ми роздали багато наших спальників. Вони були не найкращі, але досить хороші. Передали, зокрема, для нашої територіальної оборони. Ви ж пам’ятаєте перші дні – це хаос, метушня. Однак ми зрозуміли, чим можемо допомогти оборонцям. Наше підприємство виробляє пухові спальні мішки, якіimage досить-таки дорогі для більшості пересічних туристів, вони підходять бувалим. Отож перепрофілювалися на дешевші – із синтетичним утеплювачем. Звісно, якість їхня гірша, але досить прийнятні для потреб військових. Розпочалися пошуки тканини, матеріалів. І ось вже за тиждень ми почали їх шити.

За словами Івана, частину із пошитих спальників Rock-front виготовив за власні гроші, проте далі довелося звернутися до громади з проханням жертвувати – не вистачало обігових коштів.

– Також просили підтримки в наших клієнтів, підписників, – зазначає Іван. – Адже потрібно було оплачувати роботу швачок, купувати матеріали тощо. Із цим нам активно допомагали. Дехто навіть передавав просто шматки синтепону, привозив тканину. А хтось просто надсилав кошти на рахунки. І таким чином ми відшили приблизно двісті спальників. Потім вже почали налагоджувати виробництво більш упорядковано. Тому що побачили, що наші пухові мішки продовжують купувати, – відтак прийняли рішення, що 15 відсотків від прибутку з них спрямовувати на пошиття спальників для армії. Водночас не відмовляючись від практики залучення коштів благодійних внесків.

– Отак ми зараз і працюємо, – каже маркетолог. – Тож уже відшили 450 спальних мішків (розмова відбулася минулого тижня – Ред.). І щодня залежно від наявності коштів передаємо або в КропХаб, або волонтерам чи військовим, які напряму до нас звертаються.

Як розповідає Іван, Rock-front влаштував промоакцію зі слоганом «Купуючи пуховий сапальник – даруєш один спальник для ЗСУ!». Так воно приблизно і відбувається.

viber-2022-04-14-14-05-23-546

– Бо коли хтось купує спальник за шість тисяч, – пояснює Іван, – це дає нам кошти на пошиття ще одного синтетичного для Збройних сил України. І щодня ми рахуємо, скільки купили пухових, скільки, відповідно, можемо пошити й передати нашим військовим.

viber-2022-04-14-14-04-38-209

– Ви лише спальними мішками займаєтеся? 

 – На початку ми бралися і за розгрузки, і за плитоноски, на які теж був великий попит. Але через дефіцит тканини почали відмовлятися. Хоча не лише через це. Зрозуміли, що слід зосередитися на тому, що уміємо робити професійно. Хто шив розгрузки до війни, той нині їх здебільшого й шиє якісно. Тому й вирішили виготовляти те, що вміємо, – кожен повинен займатися своїм. Хоча, коли є тканина, шиємо під замовлення й притоноски з розгрузками.

– Як ці речі потрапляють на передову? 

– Ми активно співпрацюємо із волонтерами КропХабу, яким передали, напевно, відсотків сімдесят п’ять відшитих спальників. Ми знаємо, що через них вони потраплять саме туди, куди потрібно. А якщо звертаються окремі люди, то головна до них вимога – гарантії передачі на передову, а ще просимо показати мобілізаційний квиток або посвідчення учасника бойових дій. Географія отримання наших мішків досить широка: Київ, Південь, Донбас.

– Доводилося чути, що зараз одна із проблем у вашій справі – брак швачок.

– Основна частина їх залишилася. Хоча швачок таки шукаємо. Є проблеми із адміністративним персоналом, скажімо, відсутній постачальник, є питання із технологами тощо. Причина в тому, що чимало хто просто поїхав з міста. Довелося ці напрямки покривати за рахунок менеджерів. Сподіваємося покращити продажі за кордоном, акцентуємося на цьому. Бо цілком очевидно, в Україні найближчим часом попит на туристичне спорядження буде дуже низьким.

Допомогти пошити спальні мішки можна переказавши кошти: 

Рахунок у гривні:
Отримувач: ФОП Кошуцька Елла Анатоліївна
Код отримувача: 2320207123
Рахунок отримувача IBAN:
UA773052990000026001015104885
Призначення платежу: спальник для військових

Фото надані Іваном Поліщуком

Поширити:

Залишити коментар:

коментар