36 роковини: Кіровоградщина згадує жертв аварії на ЧАЕС

Загиблих і постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції у 36 роковини згадує Кіровоградщина разом з усією Україною сьогодні, 26 квітня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласної ради.

Традиційно керівництво області спільно з ліквідаторами, рідними загиблих рятувальників і громадськістю поклали квіти до пам‘ятника жертвам Чорнобиля.

Голова обласної ради Сергій Шульга зазначив, напад росії на Україну знову змусив світ згадати про Чорнобиль.

«Усі ці десятиліття після аварії на ЧАЕС ми боремося зі страшними наслідками. Російське вторгнення змусило світ знову згадати про Чорнобиль. Але як і 36 років тому, так і сьогодні самовідданість тоді рятувальників, а нині – працівників станції фактично дала другий шанс планеті. Вічна пам‘ять усім, чиє життя забрала аварія, і подяка кожному, хто рятував майбутні покоління – і в 1986 і в 2022», – сказав Сергій Шульга.

Нагадаємо, 24 лютого у перший день вторгнення російські війська захопили ЧАЕС. Окупанти протримали в заручниках кілька тижнів персонал станції. Зміна ЧАЕС відпрацювала 600 годин поспіль. Найменша помилка могла призвести до нової трагедії. 20 березня вдалося провести на ЧАЕС часткову ротацію – евакуювали 64 людини. На зміну їм вирушили 46 добровольців-працівників станції.

Читайте також: Вражаючі факти про Чорнобиль

Поширити:

Залишити коментар:

коментар