“Кропивницькі лакотки”- волонтери міста заснували власний бренд випічки

Волонтери гуманітарного центру, організованого «Територією успіху», крім одягу та предметів гігієни, допомагають тимчасовим переселенцям з їжею. До вибору продуктів, що входять до набору, вони підійшли надзвичайно творчо, заснувавши власний бренд печива – «Кропивницькі лакотки».

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Наразі до продуктового набору для переселенців, крім фруктів, борошна, цукру, чаю, входять такі місцеві продукти: халва «Золотий вік» або «Східні ласощі», ковбаса «Черняхівська» або «Соколівська», два види крупи «Козак» і «Новоукраїнська», кефір і ряжанка із Світловодська.

«Зіркою» цього набору є печиво від ВАТ «ЯРП» з назвою «Кропивницькі лакотки».

Як розповів нам керівник виробництва Роман Яковенко, основою для печива стало пісочне тісто.

 ” Це рецептура традиційного печива-ромашки. Раніше ми мали понад 60 видів різного печива, проте зараз через війну залишилося лише десять. Все більшої популярності набирає саме печиво з назвою «Кропивницькі лакотки». Із 24 лютого ми з командою жодного дня не відпочивав ні фізично, ні морально. У цеху з виробництва печива працюємо шість днів на тиждень. Зараз дуже багато потреб і замовлень по Кіровоградській області, плюс до всього не так давно серед наших замовників опинилися і кропивницькі волонтери з «Території успіху», – каже Роман.

500 ящиків печива у якості благодійної допомоги поїхало у Харків. «Кропивницькі лакотки» закуповують для Миколаївщини і Дніпропетровщини.

За словами волонерки та співавторки ідеї «Кропивницьких лакотків» Олени Горобець, закупка продуктів місцевих виробників – це і економічна підтримкалокального бізнесу, і можливість познайомити з місцевими смаками наших гостей.

 «Я від початку зафіксувала ідею, що пакунок для переселенців має бути чимось більшим, ніж їжа. Запропонувала команді подумати над тим, щоб якось назвати печиво і придумати лого. Визначитися із назвою допомогла «Баба Єлька», яка у рамках свого проєкту «Смачна Кропивниччина» під час експедицій досліджувала у тому числі й місцеву кухню. «Баба Єлька» запропонувала нам слово «лакотки»– у родині Інни Тільнової, упорядниці книги «Смачна Кропивниччина», так називають щось смачненьке». Так і з`явилися «Кропивницькі лакотки», – розповіла Олена.

Нагадаємо, “Найбільша розкіш сьогодні – це мати можливість допомогти людям, які потрапили в біду”. Як працює гуманітарний центр у Кропивницькому

Читайте також: вийшла друком книга «Смачна Кропивниччина»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар