Фірма ФОПа з Кіровоградщини отримала у Києві землі на 21 млн грн одразу після призначення Татарова в Офіс Президента

Компанія “Дейрінг Капітал”, співвласником якої якої є тесть заступника голови Офісу Президента Олега Татарова Олександр Павлушин, отримала від Київради землю під забудову одразу після призначення Татарова в ОП. Олександр Павлушин родом з Кіровоградської області, де чоловік зареєстрований як фізична особа-підприємець і займається маршрутними перевезеннями.

Про це йдеться в розслідуванні від Bihus.Info, повідомляє Перша електронна газета.

Йдеться про майже півтора гектари у Святошинському районі на Краснова,33. Її “Дейрінгу Капіталу” віддали в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу. Проєкт цього рішення зареєстрували наприкінці липня, за два тижні до призначення Олега Татарова в Офіс Президента, а в порядок денний проєкт потрапив у вересні – вже після того як Татаров став заступником глави Офісу.

*Щоб відкрити, натисніть на документ

“Дейрінг Капітал” зареєстрували у жовтні 2019 року, тож у компанії відсутній будь-який будівельний бекграунд. Власниками фірми значаться троє людей. Окрім тестя Татарова Олександра Павлушина, це Геннадій Пожарун і Людмила Міщенко.

Зареєстрована “Дейрінг Капітал” на Антоновича, 131, де нерухомістю володіє і сам Татаров, і його дружина Тетяна. Окрім цього, Олександр Павлушин значиться власником двокімнатної квартири в житловому комплексі на Малевича, 89. Така нині коштує близько 4 мільйонів гривень.

61b177f47d407b4a5aff529fcb541b37.jpg

Цікаво, що Олександр Павлушин родом з Кіровоградської області, де чоловік зареєстрований як фізична особа-підприємець. ФОП займається маршрутними перевезеннями і має відповідну ліцензію. Іншої інформації про бізнес Павлушина, тим паче – пов’язаний із будівництвом – журналістам знайти не вдалося, як і інформації про достатні статки для купівлі нерухомості в Києві і старту будівельного бізнесу.

Цікава деталь – в січні Татаров і його дружина Тетяна запустили процес розірвання шлюбу, справа потрапила до Деснянського райсуду. Наразі невідомо чи не є це розлучення фіктивним – для приховування чи збереження майна та активів родини.

Хто такий Олег Татаров

062408d12dfcc53bf040a3e48afeeaa8.jpg
© Громадське

Олег Татаров був призначений в Офіс Президента в серпні. Тут він одразу зайнявся питаннями координації силових органів. За президента Віктора Януковича Татаров працював в Головному слідчому управлінні МВС. Під час Революції Гідності він був одним з “рупорів” силового блоку і виправдовував дії тодішньої влади і силовиків. В подальшому Татаров зайнявся адвокатською діяльністю, його клієнтами були, наприклад, скандальний ексзаступник голови Адміністрації Президента Януковича Андрій Портнов і нардеп Вадим Новинський. Паралельно Татаров працював з будівельною компанією “Укрбуд”.

Якраз в цей період відбувався так званий “квартирний скандал з Нацгвардією”, коли “укрбудівці” взялися зводити житло на землі Національної гвардії в центрі Києва. Забудовник повинен був передати ряд квартир військовим в якості службових, але тодішній очільник Нацгвардії Юрій Аллеров підписав із забудовниками додаткову угоду за якою від квартирі у центрі відмовився і погодився прийняти житло на околиці – поблизу “Червоного хутора”. Різниця у вартості сягнула близько 80 мільйонів.

У подальшому історія переросла в кримінальну справу. НАБУ разом з САП вдалося довести причетність до цієї афери самого Аллерова, який за підписання “додаткової угоди” отримав хабар, екснардепа і фактичного власника “Укрбуд Девелопмент” Максима Микитася і ряду дрібніших фігурантів. Серед них, за повідомленням НАБУ і САП, опинився і Олег Татаров, якого підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи в справі Микитася. 2 грудня детективи та прокурори мали намір повідомити Татарову про підозру, але, за повідомленням НАБУ, ввечері 1 грудня генпрокурорка Ірина Венедіктова раптово змінила всіх процесуальних керівників в цьому кримінальному провадження і таким чином зірвала операцію.

Читайте також: Ексголові ОДА Балоню продовжили термін дії процесуальних обов’язків

Поширити:

Залишити коментар:

коментар