Іграшки для маленьких дітей: що можна купити малюкові

© pixabay.com

Іграшки – важлива необхідність для кожної дитини, включаючи навіть найменших. Вони сприяють правильному розвитку, допомагають пізнавати світ і здобувати навички, які дуже знадобляться в майбутньому. Щоб іграшки не тільки заповнили дозвілля малюка, а й принесли йому користь, їх потрібно вміти правильно вибирати. Але про все по черзі.

1

Джерело ілюстрації: https://naditok.com.ua/ua/igryshki/detstkie-mashinki/

Вибір іграшок для найменших

Іграшки для маленьких дітей – для дівчинки, для хлопчика – переважно мають розвивальні функції. Сучасний дитячий ринок готовий запропонувати воістину величезний асортимент. Яскраві та неординарні, вони можуть призначатися як для самостійного проведення часу, так і для гри в компанії батьків або друзів.

Буде помилкою підбирати іграшки «наосліп». У такому разі великий ризик, що вони можуть виявитися незрозумілими або просто нецікавими дитині. Крім того, хороша іграшка має бути повністю безпечною. Роблячи вибір, не завадить орієнтуватися на такі критерії:

  • вік дитини;
  • габарити та забарвлення;
  • зовнішній вигляд іграшки;
  • матеріали виготовлення (бажано гіпоалергенні);
  • наявність дрібних деталей (як знімних, так і незнімних) та частин, об які малюк може поранитися (звісно, їх бути не повинно).

Яку іграшку можна вибрати?

Зрозуміло, ключовий критерій – це відповідність віку. Те, що сподобається дошкільнику, буде незрозумілим для крихітки. Діє це і у зворотний бік – іграшки для малюка, наприклад, до рочка, з великою ймовірністю розчарують старшого малюка.

Не рекомендується вибирати іграшки з дрібними елементами або тими, що стирчать, а також такі, які дитина не зможе підняти та утримувати самостійно. Усе це може створити не просто незручності, а й небезпечні ситуації.

Оскільки вік – це основний пункт, при виборі які саме купувати іграшки для маленьких дітей, ось декілька рекомендацій:

  • До 6 місяців. Діти досить активні, попри малорухливе положення. Розвиваються перші рефлекси. Чудово підійдуть брязкальця, які можна повісити на коляску, на ліжечко або дати в руку. Також це може бути зубне кільце – якщо у крихітки вже ріжуться зубки – або невелика м’яка іграшка, яку можна потискати.
  • 6-12 місяців. Рухливість зросла, як і бажання досліджувати світ. Можна вибрати кубики, м’ячики, машинки, м’які іграшки та пластикових ляльок. Підійдуть і яскраві книжки.
  • 1-1,5 року. Прийдуться до смаку великі іграшки для маленьких дітей, які можна осідлати. Наприклад, конячки-гойдалки або величезні м’які ведмедики. Інтерес викличуть також дитячий конструктор, музичні шкатулки.
  • 1,5-2 роки. Чудовим вибором стане дитячий транспорт, а також іграшки у вигляді предметів, якими користуються дорослі. Як, наприклад, телефон або іграшкові тематичні набори. У захват приведуть іграшки для пісочниці.

Набір Маленьких Пірамідок 3324 Дерев'яні 3 Піраміди Дитяча Розвиваюча Іграшка для Дітей — Купити на BIGL.UA ᐉ Зручна Доставка (1579535691)

  • 2-3 роки. Оптимальний вибір – це лялькові будиночки, м’які іграшки, пупси, блоковий конструктор, набори для малювання або вирізання, великі пазли. Усе, що може послужити розвитку соціалізації, уяви, координації та логічного мислення.
  • 4-5 років. Саме час купувати олівці, фломастери та фарби, пластилін або навіть глину. Адже це найкращий вік для розвитку фантазії та творчих здібностей. Малюки обожнюють робити аплікації, ліпити фігурки. Будувати з конструктора. Багато хто в цьому віці хоче такі ж іграшки, як у друзів по пісочниці. Можна брати це до уваги, але сліпо виконувати всі запити теж не варто.
  • 5+ років. Не зайвим буде купувати розвиваючі іграшки для маленьких дітей, завдяки яким можна потихеньку почати підготовку до школи. Крім того, хорошим вибором для хлопчиків стануть радіокеровані іграшки, а для дівчаток – лялькові набори.

Правильний вибір дитячих іграшок не тільки забезпечить малюкові приємне і веселе дозвілля, а й дасть йому змогу ближче познайомитися зі світом і набути безліч корисних навичок, без яких у майбутньому точно буде не обійтися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар