Український ветеранський фонд презентував путівник “Шлях ветерана”

© novynarnia

У Києві Український ветеранський фонд презентував путівник “Шлях ветерана”, який покликаний спростити процес звільнення з військової служби та допомогти захисникам і захисницям адаптуватися до цивільного життя.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією УВФ.

Упорядкували посібник юристи Українського ветеранського фонду за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, а поширюватимуть через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

«Шлях ветерана» — універсальний довідник для тих, хто звільняється зі служби або стикається з викликами соціальної адаптації. У путівнику зібрано покрокові алгоритми дій щодо звільнення з різних причин: за станом здоров’я, віком чи після повернення з полону. У ньому є відповіді на питання про оформлення виплат та отримання соціальних гарантій для військових і членів їхніх родин.

“Сьогодні ми вже маємо значну кількість ветеранів та ветеранок, які звільняються зі служби з різних причин: через травми, поранення або сімейні обставини. Саме тому ми маємо розробляти ефективні механізми підтримки та супроводу цих людей. Одним із таких механізмів є посібник «Шлях ветерана», над яким працювала команда Українського ветеранського фонду. ТЦК та СП — перша точка входу для наших захисників та захисниць, коли вони повертаються додому, тому надзвичайно важливо спрямовувати, координувати і направляти людей на їхньому непростому шляху повернення та подальшої реінтеграції до цивільного життя”, — зазначила заступниця Міністра у справах ветеранів України Юлія Кіріллова.

Ідея створити “Шлях ветерана” зʼявилася в результаті аналізу запитів військових, ветеранів та їхніх родичів, з якими вони звертаються на Гарячу лінію кризової підтримки Українського ветеранського фонду. Про це розповів один із авторів путівника, юрист фонду та ветеран Ярослав Хоменко.

“Цей путівник буде корисним не тільки для військовослужбовців, але й для їхніх родин, особливо для членів сімей бійців, які потрапили в полон чи зникли безвісти. Зазвичай родичам таких військових доводиться шукати інформацію в різних джерелах, витрачаючи на пошуки багато часу. Тому дуже важливо, що тепер ми маємо посібник, у якому систематизовано та узагальнено всі потрібні відомості”, — підкреслив начальник управління з питань реалізації соціальних гарантій Міністерства оборони України, полковник Ярослав Кілініченко.

Як йшлося під час презентації, посібник не просто спрощує для військових проходження бюрократичних процедур, а дає чіткі практичні рекомендації, які допоможуть уникнути додаткових труднощів.

Реалізувати цю важливу ініціативу вдалося завдяки підтримці Міжнародного фонду “Відродження”.

Друкований путівник «Шлях ветерана» буде доступний у всіх ТЦК та СП, а його pdf-версію можна завантажити на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням: https://veteranfund.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/SHliakh-veterana-druk.pdf

Читайте також: Воїни з Кіровоградщини можуть отримати психологічну підтримку онлайн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар