Мистецтво гриля: все про електрогрилі та їх застосування

Гриль – чудове рішення для дому, яке дозволяє готувати смачні страви ресторанного рівня в домашніх умовах. Завдяки особливим технологіям продукти готуються швидше, ніж в духовці та є більш здоровою альтернативою підсмаженим на пательні. Гриль отримав визнання завдяки широкому різноманіттю страв, які можна приготувати з його допомогою. Особливим помічником цей пристрій є для тих, хто має велику родину або маленьких дітей, оскільки дозволяє суттєво заощадити час та сили на приготування смачної та різноманітної їжі.

Чому краще обрати електрогриль

Ми звикли, що продукти-гриль готуються на відкритому вогні. Звичайно, що в умовах квартири відкритий вогонь – така собі ідея, та й на дачі не завжди є можливість розпалювати багаття та чекати, поки вугілля перегорить. Саме тому було створено безпечнішу альтернативу – електрогриль. Компактний пристрій не займає багато місця на кухні, швидко розжарюється, а додаткові програми допомагають контролювати процес приготування страв, не приділяючи цьому багато уваги.

Крім цього, домашні електрогрилі, які представлені на сайті https://wo.ua/ua/electrogrili/, мають й інші важливі переваги:

  • пластини гриля вкриті антипригарним покриттям різного типу (керамічне, кам’яне або тефлонове), завдяки чому пристрій не вимагає ретельного миття, а продукти можливо готувати з меншою кількістю доданої олії;
  • різні модифікації навіть однієї моделі бренду можуть мати різні розміри, тому можна обрати саме ті габарити техніки, які найбільше підходять для вашої родини;
  • гриль – це чудовий помічник для сімей з маленькими дітьми. Малечі не можна смажене, а гриль дозволяє робити смачні страви із насиченим смаком без додавання олії;
  • у багатьох моделей регулюється положення верхньої пластини, завдяки чому можна готувати високі сендвічі, бутерброди, бургери, стейки різної товщини;
  • більшість моделей мають просте та інтуїтивно зрозуміле керування, декілька температурних режимів та програми приготування різних страв;

Гриль також може розкладатися на 180°, що робить можливим приготування різних видів страв одночасно на обох поверхнях. Це суттєво зменшує загальний час на готування.

AD_4nXcbVT5g58tfJXiqWiEA2YxyiYFCGEXDL9wZ3ggvujunSg7CutgAk6RZIMIKbydiTPOatqmPI0o70VOOdWCwZ6SjgnNqdheJOa2j28AD-WTSTC3x8KYXA5W-rU9Od3E0kSuYq5hjHSZSnTfyT86gWizT2I4?key=Ke-ssKe5wTFLplaxQ85MQw

Функціональність та універсальність електрогрилів

За допомогою електрогрилів можна підсмажувати, тушкувати, грилювати, запікати. Грилювання це основна функція даної техніки. Для цього потрібно правильно розігріти пристрій. Зазвичай гриль має ТЕН або індукційний тип розігріву, завдяки чому поверхня розжарюється рівномірно. Індикатор сповістить, коли пластини будуть готові до роботи.

Деякі моделі електрогрилів мають можливість запікання продуктів, що дозволяє приготувати страви з хрусткою скоринкою зовні та ніжні всередині. Для цього продукти закладаються в чашу, яка йде в комплекті. Це особливо корисно для страв, які потребують більш тривалого приготування.

Окремо можна відзначити функцію випічки. Зазвичай це можливо, якщо гриль має рівну, не рифлену поверхню. Можна готувати млинці тонкі або з начинкою, оладки, панкейки, піцу та ін. Також деякі моделі мають змінні пластини з формами для випікання вафель, горішків, пончиків.

М’ясо

Електрогрилі ідеально підходять для приготування різних видів м’яса – куряча грудка або філе, свинячі ребра, стейки різної товщини. Важливо підібрати правильний маринад, щоб м’ясо було соковитим всередині за з хрусткою скоринкою зовні. Автоматичні програми контролюють цей процес, завдяки чому м’ясо обсмажується рівномірно.

AD_4nXcSXn6zAGooUmVxN37mffY1Ate7Qr2uY_3NM0EZh_ITLyi3wvg2udBc771WfBsyLKUkdqLzAOKKm-kwb2QZe733sQwY-i9ZHKTjqaV1kot6THDR_Ydfn6hGvpfVzygYKlnhLUkwyvk1gqSDepNjcoCZ2Nk?key=Ke-ssKe5wTFLplaxQ85MQw

Риба та морепродукти

Електрогрилі чудово підходять для приготування риби та морепродуктів. Їх можна готувати з мінімальним додаванням олії, зберігаючи ніжний смак і корисні властивості. Найпоширеніші варіанти це лососеві стейки з розмарином або смажені креветки.

Овочі та фрукти

За допомогою гриля можна зробити з овочів дуже смачні корисні страви з насиченим смаком. Навіть просто попередньо мариновані овочі-гриль – чудове доповнення до будь-якого прийому їжі. Зазвичай на гриль викладають цукіні, баклажани, болгарські перці, моркву.

Окремо можна відзначити фрукти-гриль. Наприклад, карамелізований персик або банан в поєднанні з горішками та сиропом може бути як самостійним десертом, так і смачним доповненням до сніданків, тостів, круасанів, вафель.

Як обрати гриль для дому

З огляду на те, скільки зараз існує моделей електрогрилів з різноманітними функціями, може бути складно купити такий електрогриль, який відповідатиме всім вашим потребам. Радимо ретельно вивчати технічні характеристики, вказані виробником на сайті https://wo.ua/ua/. Для великої родини варто обирати потужну техніку від 1500 Вт з великою робочою поверхнею та автоматичними програмами. Якщо ви шукаєте модель для себе, можна обирати серед компактних грилів з меншою потужністю та можливістю вертикального зберігання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар