Наймасовіший удар: 89 шахедів і ракету випустили росіяни по Україні цієї ночі

 У ніч на 31 липня рашисти здійснили одну з наймасованіших атак України ударними дронами за всі роки війни. Головною ціллю агресора став Київ. Літали ворожі БпЛА і на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

За інформацією Київської міської військової адміністрації, цієї ночі на столицю України ворог спрямував десятки своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні. Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА. Повітряна тривога тривала понад 7 годин. Дрони заходили на Київ хвилями з усіх напрямків. Сили ППО знищили в повітряному просторі Києва понад три десятки безпілотників.

Під час другої хвилі повітряного удару, що відбулася вранці, ворожі БпЛА продовжили атакувати Київ. Але жоден безпілотник своєї мети не досяг.

Загалом, вночі і вранці в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці збили понад чотири десятки БпЛА противника. В столиці станом на 9 ранку попередньо без жертв та руйнувань.

Щодо ситуації на Кіровоградщині, то протягом ночі від сил оборони надходили повідомлення про фіксацію груп шахедів по 4 і 5 одиниць у повітряному просторі нашої області.

“Кіровоградщина пережила ніч з практично найдовшою тривогою. Обійшлося без наслідків” – прокоментував начальник ОВА Андрій Райкович.

photo-5282818175492284013-y

Як повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук, цієї ночі з 89-ти ударних БпЛА «Shahed-131/136», виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89, а також керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Нагадаємо, у ніч на 29 липня на Кіровоградщині працювали сили ППО.

Читайте також: День ССО: професійне свято і трагічний день третього полку імені Святослава Хороброго

Поширити:

Залишити коментар:

коментар