На Кіровоградщині дефіцит крові. Донорів усіх груп просять терміново відгукнутися

Станом на 30 липня у Кропивницькому існує нагальна потреба у поповненні бази крові усіх груп. Досвідчених донорів та небайдужих містян просять терміново відгукнутися.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на спільноту ДонорUA.

“У лікарнях Кіровоградщини — дефіцит донорської крові всіх груп. Загалом цього тижня про нестачу донорської крові повідомили 11 міст.

Донорську кров з усієї України транспортують на фронт, аби бойові медики могли швидко рятувати поранених. Запаси крові в усіх містах мають бути сформовані на випадок ворожих обстрілів, адже тоді на пошук донорів уже не буде часу. Крові також постійно потребують пацієнти, чий стан не пов’язаний із війною: люди з онкологічними та іншими тяжкими захворюваннями, породіллі, пацієнти під час термінових або планових операцій. Тому не слід чекати особливої нагоди, аби здати кров — робіть це тоді, коли маєте можливість. Ваш внесок ніколи не буде зайвим”, — розповіла Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA

Здати кров можна з понеділка по п’ятницю з 8:00 – 12:30 по вулиці Преображенській, 88 в обласному центрі.

Контактні телефони:

  • +38 (063) 456-96-46.
  • +38 (095) 480-03-69

Перед процедурою ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуватися до донації.

Нагадаємо,  раціон донора крові: 5 порад для харчування.

Читайте також: Двоє чоловіків із Кіровоградщини отримали нагороду ДонорUA Awards 2024

Поширити:

Залишити коментар:

коментар