Бібліотеки Кіровоградщини можуть виграти “Книжкову Пару”

Вже четвертий рік поспіль арт рух “Експеримент”проводить акцію #КнижковаПара, метою якої є поповнення фондів українських бібліотек новими книгами. Завдяки цій ініціативі, за час її існування, понад 1000 книг знайшли нових читачів у різних куточках України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією арт руху “Експеримент”.

Організатори купують книги для бібліотек, а потім розігрують їх серед бібліотекарів у соціальних мережах. Переможця обирають випадковим чином, і він отримує 2 книги для своєї бібліотеки.

“Українські бібліотеки сьогодні опинилися в доволі скрутному становищі через недофінансування”, – зазначає Олексій Іванов, представник арт руху “Експеримент”, один з організаторів акції. “Це призводить до того, що бібліотечні фонди не оновлюються, а книжкові новинки стають рідкістю. Саме тому ми й вирішили започаткувати цю акцію, щоб допомогти бібліотекам та зробити книги доступними для більшої кількості людей.”

Організатори #КнижковаПара закликають інших волонтерів та громадські організації долучитися до ініціативи та підтримати українські бібліотеки.

“Кожна книга, подарована бібліотеці, – це можливість для когось відкрити для себе новий світ, отримати нові знання та враження”, – підкреслюють вони.

Разом ми можемо зробити українські бібліотеки кращими!

Читайте такожПрезидент підписав закон про видачу сертифікатів на купівлю книжок для молоді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар