Кропивницький попрощався з трьома загиблими Героями (ФОТО)

Вчора, 6 червня, кропивничани попрощалися з  воїнами-захисниками — старшими солдатами Дмитром Шумигаєм та Олександром Магалясом і солдатом Андрієм Лопаткою. 

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Дмитро Шумигай народився 28 серпня 1990 року в селі Комишувате Новоукраїнського району Кіровоградської області. Навчався в місцевій загальноосвітній школі. Закінчив Кропивницьке вище професійне училище №9 за спеціальністю «оператор комп’ютерного набору».

Пройшов військову строкову службу в Окремому Президентському полку. Після служби працював на різних підприємствах в Києві та Кропивницькому.

У період із 2015 по 2016 рік Дмитро Шумигай брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій області. Повернувшись до мирного життя, поїхав працювати за кордон.

Від перших днів повномаштабного вторгнення Дмитро Шумигай  повернувся додому і  добровольцем приєднався до лав Збройних сил України. Служив на посаді водія стрілецького відділення. Виконував бойові завдання в найнебезпечніших точках бойового зіткнення.

Старший солдат Дмитро Шумигай загинув 2 червня 2024 року в районі населеного пункту Калинівка Бахмутського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання. У воїна залишились мама, дві сестри, дружина, сини – 12 років та двомісячний малюк.

Андрій Лопатка народився 12 лютого 1979 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі № 6, нині – ліцей «Максимум». Закінчив Кіровоградський будівельний технікум. Вищу освіту здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті, та отримав червоний диплом за спеціальністю «інженер – будівельник».

Із початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, у березні 2022 року Андрій Лопатка вступив до лав Збройних сил України та став на захист Батьківщини.

Служив на посаді номера обслуги протитанкового взводу роти вогневої підтримки. Був відзначений відомчими нагородами.

Солдат Андрій Лопатка загинув 10 квітня 2024 року на лівому березі Дніпра Херсонської області під час виконання бойового завдання, стримуючи атаки російських окупантів. Офіційно вважався безвісти зниклим.  Без рідної людини залишились мама, тато, брат, дружина та неповнолітній син.

Олександр Магаляс народився 10 березня 1991 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №16, тепер – ліцей «Лідер». Отримав освіту в одному з професійно-технічних навчальних закладів міста.

Пройшов військову строкову службу в Збройних силах України. Брав участь в антитерористичній операції в Донецькій області.

У квітні 2022 року він добровольцем приєднався до лав ЗСУ та став на захист країни.  Командир стрілецького відділення Олександр Магаляс для своїх підлеглих був прикладом та наставником. Виконував бойові завдання у Дніпропетровській, Херсонській та Донецькій областях. Був відзначений відомчими нагородами. У 2023 році Олександр Михайлович одружився.

Старший солдат Олександр Магаляс свій останній бій прийняв 28 травня 2024 року поблизу населеного пункту Григорівка Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання. Він був надійним другом, турботливим люблячим сином, братом, батьком та чоловіком.

Вічний спокій українські воїни  знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Фото: Суспільне Кропивницький.

1

2

3

4

5

8

Нагадаємо, у Кропивницькому попрощалися з двома Героями-захисниками (ФОТО)

Читайте також: вважався зниклим безвісти: у Кропивницькому попрощалися із захисником (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар