Вони пішли у лютому: загиблі герої з Кіровоградщини

У лютому громади Кіровоградщини ледь не щодня отримували звістки про загибель своїх воїнів і влаштовували траурні панахиди. Нарешті спочинок на рідній землі знайшли воїни, які загинули ще в перші місяці вторгнення.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на  на фейсбук-сторінки територіальних громад.

Світловодська ТГ повідомила про загибель трьох воїнів.

Життя 39-річного Віктора Волощука обірвалося 16 лютого 2023 року в районі міста Бахмут Донецької області, внаслідок обстрілів артилерії противника. Герой був гранатометником стрілецького взводу, артилерійської роти, стрілецького батальйону. Прощання з Віктором відбудеться 26 лютого, о 11:00, на центральній площі міста.

Загину 54-річний Олександр Савустяненко. Старший сержант  служив командиром розвідувального відділення, розвідувального взводу 1 стрілецького батальйону. Загинув Герой 20 лютого 2023 року.

В зоні бойових дій загинув також Дмитро Беспалько 1987 р.н.

Дмитро Беспалько

Петро Рябченко з Бобринця (1982 року народження) загинув на Луганщині. Поховали воїна 8 лютого на кладовищі мікрорайону Грицькова.

Петро Рябченко

32-річний Михайло Биць із Новоархангельської громади загинув поблизу села Червонопопівка Кремінського району Луганської області. Попрощалися з Героєм також 8 лютого.

Михайло Биць

34-річний учасник АТО Віктор Прокопишин із села Губівка Компаніївської громади працював у фермерському господарстві. Після вторгнення повернувся на службу. Був навідником мотопіхотного відділення. Загинув 11 лютого поблизу села Водяне Донецької області.

Віктор Прокопишин

Ткаченко Сергій ( 1979 року народження) з села Виноградівка Компаніївського району загинув 24 січня в районі н. п. Павлівка Донецької області внаслідок мінно-вибухової травми.

Ткаченко Сергій

Юрій Мігащук (1973 року народження) загинув на Донеччині 30 грудня. Воїн родом із Свердликового Новоархангельскої громади, де його і поховали 17 лютого.

Юрій Мігащук

19-річний Ростислав Піщулін із селища Устинівка на Кіровоградщині був механіком-водієм-електриком артилерійського взводу. Загинув ще 18 березня минулого року у Миколаєві під час ракетного удару. Поховали Героя 11 лютого у селі Мальчевське.

Ростислав Піщулін

22-річний Максим Цимбал із Олександрії служив за контрактом, на фронті був бойовим медиком морської піхоти. Загинув ще 1 квітня минулого року в районі села Мирне Запорізької області військовослужбовець загинув. Його смерть підтвердила експертиза. Указом Президента України Максим Цимбал був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Максим Цимбал

24 лютого стало відомо про загибель ще одного воїна з Олександрійщини – Назара Кам’янецького (2000 року народження) із селища Нова Прага. На фронті служив командиром механізованого відділення. Загинув у бою під час ворожого обстрілу.

Назар Кам’янецький

Воїн АТО Юрій Варченко з Новоселівки Приютівської громади загинув під бахмутом 15 лютого на 37-му році життя. Поховали героя 17 лютого.

Юрій Варченко

Руслан Качанов 1988 р.н. із селища Новгородка загинув 10 лютого. Стрілець-снайпер другого механізованого відділення бойової машини.

Руслан Качанов

Євген Швець із Долинської загинув 15 лютого. Попрощалися з воїном 21 лютого.

Євген Швець

Петрівська селищна рада сьогодні, 25 лютого, проводжає в останню путь земляків Романа Липченка  1990 року народження та Олександра  Байбузана 1995 року народження, які героїчно загинули на Херсонщині 23 лютого.

Роман Липченко
Олександр  Байбузан

21 лютого в бою з окупантами на Донецькому напрямку загинув Лазутін Роман з Олександрівки. Герой був 1989 року народження. Воїн АТО мав поранення, але це його не зупиняло і він знову повертався на фронт, доки його життя не обірвалося.

Лазутін Роман

Сьогодні, 25 лютого, у Кропивницькому проводжають в останню путь Андрія Показаченка й Олександра Шмира. Їх поховають на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.

33-річний гранатометник Андрій Показаченко загинув 14 лютого в районі Бахмута.

21-річний стрілець-зенітник Олександр Шмир загинув 15 лютого неподалік села Іванівське Бахмутського району.

Олександр Шмир і Андрій Показаченко

Нагадаємо, на Кіровоградщині попрощаються з воїном, який загинув у перший день повномасштабного вторгнення.

Читайте такожThe New York Times опублікував статтю про Олю і Тараса Мельстер, які разом загинули на війні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар