Операційні системи планшетів: що краще iPadOS або оболонка One UI на Galaxy Tab

Вибираючи планшет, користувач звертає увагу на різноманітні характеристики: процесор, обсяги оперативної та внутрішньої пам’яті, чи має пристрій 4G-модем для використання його у якості смартфона тощо. Але однією з найвизначальніших характеристик є операційна система, адже з нею ми взаємодіємо, працюючи на планшеті. Отже, виникає цілком закономірне питання: що краще iPad від Apple або планшет Samsung Galaxy Tab, що працює на Android у фірмовій оболонці One UI?

Android або iPadOS: декілька ключових відмінностей

Це дві різні операційні системи, які можуть працювати на планшетних пристроях. Ось деякі відмінності між ними:

  1. Інтерфейс. iPadOS має унікальний інтерфейс, розроблений з урахуванням звичок користувачів Apple. Android має більш традиційний інтерфейс, що добре знайомий власникам смартфонів на Андроїді. Тобто, якщо вибираєте iPad вперше, до цієї ОС доведеться звикати.
  1. Екосистема. iPadOS є частиною екосистеми Apple, яка поєднує різні типи пристроїв. Android, з іншого боку, розроблений Google і додатково пристосований розробниками із Samsung під власну екосистему “розумних” гаджетів. Обидві ОС добре підходять для систем “розумного” дому. А ось для інтеграції, приміром, iPad з телевізором Samsung доведеться довго вивчати налаштування.
  1. Безпека. iPadOS зазвичай вважається безпечнішою ОС, ніж Android. Apple забезпечує суворіший контроль над тим, які програми можна завантажувати на пристрій, і які дані додаток буде передавати розробникам.
  1. Оновлення. Apple випускає оновлення iPadOS та інших ОС власної екосистеми (iOS, macOS) одночасно. Це означає, що користувачі отримають нові функції та покращення без затримок. Android, з іншого боку, оновлюється на різних пристроях у різний час, що призводить іноді до програмних збоїв або несумісності пристроїв.

Якщо поглянути на ці відмінності критично, побачимо, що iPadOS є кращою ОС з огляду на регулярні оновлення та високий ступінь захисту від потенційних небезпек у мережі. Якщо ж йдеться про пристрої екосистеми Samsung, виробник регулярно оновлює оболонку One UI, аби уникнути проблем з інтеграцією різних пристроїв – смартфонів, ноутбуків, телевізорів на Tizen OS та планшетів. До того ж зараз є можливість під’єднувати iPhone до телевізора Самсунг за допомогою таких функцій, як Miracast та Direct Wi-Fi.

Безперечні переваги One UI для планшетів Samsung Galaxy Tab

Samsung є основним конкурентом Apple, тому його оболонка One UI також має багато переваг:

  1. Широкі можливості налаштувань інтерфейсу;
  2. Енергоощадність – ви матимете змогу заощадити заряд батареї, увімкнувши режим енергоефективності й самостійно його налаштовувати, наприклад трохи збільшувати або зменшувати яскравість дисплея, або вимкнувши вібровідгук під час набирання тексту й телефонних номерів;
  3. Функція DeX дозволяє перетворити планшет на повноцінний настільний комп’ютер, під’єднавши до нього клавіатуру та мишу. Це може бути корисним для користувачів, які використовують пристрій для роботи або навчання.
  4. Режим однієї руки дозволяє зменшити розмір екрана для зручності використання однією рукою у транспорті чи на вулиці;
  5. Інтеграція із сервісами Samsung. One UI інтегрована із сервісами Samsung Pay та Samsung Health, які користувач раніше встановив на інших “розумних” гаджетах Самсунг.

Загалом, оболонка One UI для планшета пропонує користувачеві ряд зручних та практичних функцій. Тому вибір між двома операційними системами – Android з One UI та iPadOS – цілком свідоме рішення й залежить від особистих уподобань покупця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар