Школярів Кіровоградщини запрошують до участі в Марафоні роздільного збору сміття

Сміття – цінний ресурс. Замість шкоди землі та водоймам, сміття здатне отримати друге життя завдяки переробці на нові речі чи видобутку енергії. А тепер уявіть, що для сортування не потрібно шукати спеціальні пункти здачі, а це можна зробити просто у школі. Саме для реалізації цієї ідеї в рамках національної освітньої програми School Recycling 8 жовтня о 14:00 буде проведений онлайн Марафон роздільного збору відходів. До участі запрошуються команди шкіл, які складаються з директора або його заступника, відповідального вчителя та одного учня, громадські організації, а також зацікавлені особи.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі Міжнародного молодіжного руху “School Recyclin World”.

Захід відбудеться в додаткові Zoom із можливістю переглядати трансляцію на сторінці Facebook. Щоб приєднатися потрібно заповнити анкету за посиланням.

“Впровадження системного підходу до поводження з відходами у навчальних закладах на міжнародному, державному та регіональному рівнях зменшить обсяг утворення відходів шляхом збільшення обсягу їх переробки та повторного використання, з урахуванням європейського підходу й цілей сталого розвитку, позитивно вплине на населення, забезпечить якісне формування екологічної культури у громадян та виховання свідомого, екологічно відповідального покоління українців і стане прикладом для наслідування у Світовій спільноті”, – коментує засновниця ГО “Міжнародний молодіжний рух” School Recycling World Юлія Мархель.

d9efb68e60e675b2d4e4d59c047c142a.jpg

Усі охочі запровадити систему сортування в закладах загальної середньої освіти зможуть дізнатися про роздільний збір відходів, принципи командної роботи, документацію, роботу з підрядниками, залучення додаткових ресурсів, опанують навички проєктного менеджменту і все про впровадження сортування в навчальному закладі. Спікери та експерти нададуть практичні поради з досвіду, що отримали за 5 років впровадження проєкту. І звичайно практика, кожен зможе одразу спланувати впровадження екопроєкту у своїй школі.

“Роками ми напрацювали універсальну концепцію Програми, яка якісно сприяє ефективному розвитку й реалізації пріоритетів “Нової Української школи” та “Національної стратегії поводження з відходами” в навчальних закладах, забезпечує створення умов для підвищення стандартів життя населення шляхом впровадження системного підходу до поводження з відходами та екологічної відповідальності локальних громад. Разом на шляху до “Нуль відходів” пропонуємо зануритись у світ “School Recycling World” як базовий комплексний підхід екологічної освіти населення”, – додає очільниця ГО “Міжнародний молодіжний рух “School Recycling World” в Україні Ренчковська Ксенія.

Окрім того, Міжнародний молодіжний рух “School Recycling World” презентує та надасть у відкритий доступ всі необхідні методичні матеріали, плакати, календарі, які знадобляться на шляху до екожиття. А для того, щоб кожен зміг дізнатися всі нюанси та отримати покрокову інструкцію, буде створено онлайн відеокурс. 30 шкіл, що виявлять бажання та пройдуть відбір, отримають менторство для реалізації проекту у своєму навчальному закладі.

Нагадаємо, запустили додаток, який допомагає українцям сортувати відходи та економити.

Читайте також: Двоє кропивничан влаштували екоакцію на Інгулі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар