Нові порушення зафіксували спостерігачі руху “Чесно” на Кіровоградщині

На Кіровоградщині лікарі допомагають голосувати пацієнтам, члени комісій на деяких дільницях перешкоджають роботі спостерігачів, а бюлетені видають виборцям навіть за водійським посвідченням.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією представниці руху “Чесно” і Комітету виборців України Любов Лук’янцева.

Вона розповіла, що в 99-му округу на дільниці, розміщеній в обласному госпіталі ветеранів спостерігачі “Чесно” зафіксували три порушення:  лікарі допомагали голосувати пацієнтам (хоча за законом це можуть робити лише інші виборці), поліцейський перебував у приміщенні для голосування, а спостерігачу забороняли здійснювати фотозйомку і намагалися вивести з дільниці.

На дільниці, розміщеній в 19-ій школі, комісія залишила відчиненим сейф з бюлетенями, не видавши їх одразу членам комісії. На зауваження спостерігачів про порушення тут не відреагували.

На іншій дільниці цього ж округу члени комісії відмовлялися видавати бюлетені виброрцю з вадами зору і рекомендували йому піти в лікарню, щоб взяти довідку про стан здоров’я. За втручання спостерігачів виборець таки отримав бюлетені і зміг проголосувати.

На кількох дільницях не були розвішані інформаційні плакати. Їх просто поскладали купами на столах.

У селі Веселівка 100-го округу  спробували видати бюлетень без паспорта місцевому фермеру. Однак після зауваження спостерігача член комісії (і товариш фермера) порекомендував йому піти додому і повернутися вже з документами. Тут же члени комісії видавали бюлетені за пенсійним і водійським посвідченнями.

У 102-му округу на спецдільниці в лікарні члени комісії виявили у палатах багато агітаційних листівок за окремі партії і кандидата.

Нагадаємо, на Кіровоградщині голосували без паспорта і без бюлетенів по мажоритарці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар