У Кропивницькому чоловік хотів вкрасти бюлетень, інший – голосувати по закордонних документах

У мікрорайоні Балашівка (Кропивницький) спостерігачі зупинили чоловіка, який намагався винести з виборчої дільниці два бюлетеня. На місці пригоди працює поліція.

Про це під час третього он-лайн марафону у Прес-клубі реформ розповіла координаторка ГМ ОПОРА Зоя Лебідь, передає Перша електронна газета.

Також, за її словами, спостерігачі продовжують фіксувати спроби громадян проголосувати без паспорта. А на Кущівці чоловік намагався скористатися закордонним паспортом і навіть сам викликав поліцію, коли члени ДВК не погодилися видати йому бюлетень. Правоохоронці і спостерігачі ознайомили його з чинним виборчим законодавством, у якому чітко зазначено, що волевиявлення здійснюється лише за наявності внутрішнього паспорта громадянина України.

Члени ДВК, розташованої у приміщенні гімназії імені олени Журливої (колишня третя школа), не ведуться протоколи вранішнього засідання. Як відзначила Зоя Лебідь, це є серйозним порушенням, бо тепер протокол можна підробити, дописавши туди недостовірну інформацію.

Також вона повідомила, що досі спостерігачі фіксують не прибрані агітаційні матеріали по місту і області. А за інформацією, озвученою журналістами під час он-лайн марафону, деяким рекламним агенціям заплатили, щоб вони не знімали розміщену агітаційну рекламу, попри вимоги законодавства.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар