У Кропивницькому підписали меморандум про протидію ВІЛу

Сьогодні, 6 березня, управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради та Кіровоградське обласне відділення ВБО “Всеукраїнська мережа  ЛЖВ” підписали меморандум про спільну протидію ВІЛу в Кропивницькому.

Умови меморандуму передбачають спільну роботу управління та ВБО у виявленні хворих на ВІЛ, їхню соціальна підтримка й ефективне лікування. Ефективна співпраця управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради та Кіровоградського обласного відділення ВБО “Всеукраїнська мережа  ЛЖВ” допоможе зменшити відсоток ВІЛ інфікованих у Кропивницькому вже до кінця 2017 року:

“Ми маємо на меті значно знизити відсоток захворюваних на ВІЛ у Кропивницькому й Кіровоградській області. Ми хочемо максимально виявляти ВІЛ позитивних людей, оточувати цих людей соціальною підтримкою, щоб вони могли прийти до обласного центру профілактики боротьби зі СНІДом і отримати ефективне лікування”, – зазначив координатор проекту ВБО “Всеукраїнська мережа  ЛЖВ” Володимир Бочаров-Туз.

Донорські кошти Кіровоградського обласного відділення ВБО “Всеукраїнська мережа  ЛЖВ” і ті, що закладено у бюджеті міськради, у сумі складають 1,5 млн грн:

“Ми ще ніколи не виділяли таку суму на боротьбу з ВІЛом. Зараз ми це робимо для того, щоб до кінця року ви побачили, що відсоток захворюваності значно знизився”, – додав Володимир Бочаров-Туз.

DSC_0490

DSC_0510 DSC_0494

Поширити:

Залишити коментар:

коментар