Кропивницький долучився до акції “Давайте допоможемо бабусі”

© pixabay.com

Трьом пенсіонерам під час Всеукраїнської акції “Давайте допоможемо бабусі” оплатили покупки в одному із супермаркетів Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

Ініціаторка Всеукраїнської акції Оксана Даутова розказала – допомагають пенсіонерам купити продукти, на які їм бракує грошей. У середньому чек складає 250 гривень. Купити пропонують найнеобхідніше: сир, молоко, фрукти, хліб. Не можна купляти цигарки та алкоголь.

О десятій ранку організатор акції у Кропивницькому шукав у супермаркеті пенсіонерів, яким оплатить покупки. Галина Пихтіна погодилася взяти участь в акції. Вона обрала муку, крупу, мандарини, масло, а на десерт – морозиво. Товарів жінка обрала на 340 гривень.

“Ми живемо із чоловіком, мені -86, йому скоро -90. Одні. У нас пенсія, що ми насилу зводимо кінці з кінцями, ось зараз чекаємо нові тарифи і думаємо, хоч би вистачило нашої пенсії. Тому я дуже вдячна”-каже Галина Пихтіна.

Сімдесятидворічний Валентин Ткаченко спочатку розгубився, що брати з полиць:

“Це така несподіванка була, що я просто в шоці, я б купив тільки миючі засоби і сіль, ну, може, олію ще”.

Валентина Ушакова – третя учасниця акції. Говорить – завдяки їй придбала місячний запас продуктів для себе. Зазвичай, на покупки виділяє вчетверо менше.

Гроші на оплату покупок дав Міжнародний благодійний фонд “Let’s help”, каже організаторка Всеукраїнської акції «Давайте допоможемо бабусі» : Оксана Даутова:

“Ми витратили приблизно 90 тисяч”.

За годину акції у Кропивницькому троє людей погодилися стати її учасниками, семеро відмовилися.

Міжнародний благодійний фонд “Let’s help” – “Давай допоможемо” заснований у квітні 2015 року. Фонд працює за двома напрямами – допомагає самотнім людям та дітям з церебральним паралічем. Щорічний бюджет фонду складає 7-8 мільйонів гривень на рік – розповіла заступниця директора благодійного фонду Оксана Даутова.

Нагадаємо, у Кропивницькому просять організувати безкоштовні обіди для пенсіонерів.

Читайте також: У Кропивницькому з’явилася петиція про скасування пільг на проїзд у комунальному транспорті для пенсіонерів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар