5 років тому під Савур-могилою загинув Герой АТО Сергій Сєнчев

Заступник командира 3-го окремого полку спеціального призначення по роботі з особовим складом Сергій Сєнчев брав участь в антитерористичній операції на сході України з початку квітня 2014 року. 4 серпня 2014 року у складі зведеного підрозділу він виконував бойове під курганом Савур-могила, де зазнав смертельних поранень. Підполковника разом з іншими пораненими евакуювали гвинтокрилом до польового шпиталю в місті Оріховому Запорізької області, але дорогою він помер.

Про це йдеться на сторінці полку у Facebook, повідомляє Перша електронна газета.

Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергія Сєнчеванагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Сергій Олексійович Сєнчев народився 8 липня 1973 року в Донецьку у сім’ї військовослужбовця.
З 1988–1990 рр. навчався в Свердловському Суворовському училищі. Після його закінчення став курсантом Донецького вищого військово-політичного училища інженерних військ і військ зв’язку (1990–1994 рр.) і проходить військове стажування у 9-й окремій бригаді спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС СРСР, що дислокувалася в Кропивницькому (тоді Кіровоград).

Закінчивши з відзнакою військовий виш, Сергій Сєнчев обіймає посаду заступника командира роти спеціального призначення з виховної роботи названої бригади (згодом її було реформовано в 50-й навчальний центр спеціальної підготовки та 50-й окремий навчальний загін спеціальної підготовки).

У 2012 році перевівся до 3-го окремого полку спеціального призначення заступником командира полку по роботі з особовим складом. Перебуваючи на службі, він вступив до Одеського національного університету ім. І. Мечникова, де опанував фах психолога.

Підполковник Сєнчев на жодному з польових виходів не спав у штабному наметі, ночував разом із солдатами. До бійців ставився по-особливому, так само ставились солдати до офіцера.

У Сергія Сєнчева залишилось двоє дітей – син та донька.

Бойові побратими Сергія Олексійовича розповіли про те яким він був за життя та про останній бій офіцера:

Нагадаємо, Сергію Сєнчеву встановили першу в Україні пам’ятну дошку з QR-кодом (ФОТО)

Читайте також: у Кропивницькому вшанували спецназівців, розстріляних у Латишевому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар