У Кропивницькому вшанували спецназівців, розстріляних у Латишевому

Учора, 29 липня, у день ССО, у Кропивницькому на Рівненському кладовищі відбулася панахида за військовослужбовцями 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Воїни загинули п’ять років тому під час пошуків пілотів літаків, збитих сепаратистами літака в районі села Латишеве Донецької області.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Наприкінці липня 2014 року в районі Сніжного Донецької області сепаратисти збили українські літаки СУ-25. На пошуки і порятунок пілотів вирушила розвідгрупа 3-го полку спецпризначення. 29 липня вони зупинилися на відпочинок у селі Латишеве. Військових пустив до себе місцевий фермер Микола Бутрименко.

Увійшовши в довіру до розвідників, чоловік попросився поїхати до хворої дружини у місто Сніжне. Звідти зрадник повернувся вже з терористами  так званої ДНР у супроводі не менш, нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки.

Під час нерівного бою, сепаратисти просто розстріляли українських воїнів. Десятеро військовослужбовців загинуло. Тих, хто вижив, узяли в полон.

Пам’ятаючи про ці трагічні події, спецназівці 3-го полку разом з рідними і друзями полеглих воїнів щороку вшановують пам’ять героїчних розвідників. Цього дня вони збираються на Алеї Слави (Рівненське кладовище) і відвідують поховання в інших містах:

Лисенко Сергій Петрович – м. Коломия, Івано-Франківська область;
Андреєнко Кирило Леонідович – м. Львів, Личаківське кладовище, поле почесних поховань № 76;
Бузуляк Анатолій Віталійович – с. Високі Байраки, Кіровоградський район, Кіровоградська область;
Панков Лев Миколайович – м. Мала Виска, Кіровоградська область;
Шимчик Ярослав Володимирович – м. Гайворон, Кіровоградська область;
Карпа Тарас Степанович – м. Кропивницький, Рівненське кладовище, Алея Слави;
Шершень Андрій Олексійович – м. Кропивницький, Рівненське кладовище, Алея Слави;
Глобенко Олексій Іванович – м. Кропивницький, Рівненське кладовище, Алея Слави;
Рикалов Роман Валерійович – м. Кропивницький, Рівненське кладовище, Алея Слави;
Гришин Сергій Миколайович – м. Кропивницький, Рівненське кладовище, Алея Слави;

Нагадаємо, прихильника терористів ДНР Бутрименка, через якого 29 липня 2014 року загинула група бійців кропивницького 3-го полку СпП, затримали у липні 2016 року. Чоловіка судили у Запоріжжі.

16 травня 2019 року суд виніс рішення, яким частково виправдав Миколу Бутрименка попри його зраду і участь у розстрілі українських воїнів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар