Ймовірна причина вибуху у полку спецпризначенців Кропивницького – необережне поводження зі зброєю

Сьогодні, 31 жовтня, близько 12.00 на території 3-го полку спецпризначення (Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області) у Кропивницькому вибухнула бойова граната.

Як повідомив т.в.о. заступника командира по роботі з особовим складом капітан Францешкевич Сергій Васильович, загинув 1 військовий, троє – госпіталізовані у тяжкому стані з численними осколковими пораненнями.

«Сьогодні близько 12.00 надійшло повідомлення про те, що у четвертому загоні підрозділу стався вибух гранати. У результаті огляду було встановлено, що один військовослужбовець, на жаль, загинув. Троє отримали численні осколкові поранення», – повідомив Сергій Васильович.

Вибух пролунав у приміщенні, де відбувалася підготовка військових до чергової ротації. За словами Францешкевича, причини вибуху зараз встановлює поліція та військова прокуратура.

«На даний момент причина вибуху розглядається як необережне поводження зі зброєю, – повідомив Сергій Васильович. – Стан постраждалих реально важкий – вони отримали численні осколкові поранення. Один знаходить в реанімації, двох уже прооперували».

Загиблий спецпризначнець, у минулому – військовослужбовець 57-ої бригади

«Ймовірно, у нього залишилися боєприпаси. Як варіант, він привіз їх на полігон, щоб знищити», – говорить т.в.о. заступника командира по роботі з особовим складом.

Вік загиблого і постраждалих – близько 30 років. Всі родом з Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар