Нові тролейбуси з’являться на вулицях Кропивницького ще в цьому році

тролейбус “Дніпро" Т-103 № 2542 на вулицях м. Дніпро / фото transphoto

У п’ятницю, 21 жовтня, КП «Електротранс» Кіровоградської міської ради» вже уклало договір на поставку 20 нових тролейбусів “Дніпро” Т-103 з переможцем аукціону на сайті “ProZorro” ТОВ “ДУОТРАНС”.

Як розповів Першій електронній начальник управління транспорту Олександр Вергун, згідно договору нові тролейбуси мають бути у Кропивницькому до 31 грудня цього року.

Нагадаємо, 10 жовтня, у електронній системі “Prozorro” відбувся аукціон, яким було визначено переможця у тендері на поставку 20 нових тролейбусів у Кропивницький – ТОВ “ДУОТРАНС” з Дніпра. Підприємство виграло тендер з пропозицією 79 млн 785 тис. грн.

Тролейбуси “Дніпро” Т-103 – 12-ти метрові низькопідлогові, модифікації тролейбуса “МАЗ” 103-Т, що з 2013 року складається в Україні з білоруських запчастин, на Південному машинобудівному заводі. Загальна пасажиромісткість тролейбусу – 100-108 чоловік, 25 з яких сидячих. Експлуатується в таких містах України, як Бахмут, Маріуполь, Дніпро та Запоріжжя.

Олександр Вергун розповів, що тролейбуси “Дніпро” Т-103, які будуть курсувати вулицями Кропивницького будуть вже обладнані GPS-навігаторами.

“Тролейбуси будуть з низькою підлогою з пандусами для візочників з GPS-навігаторами, обладнані бортовими комп’ютерами” – розповів начальник управління транспорту.

Він наголосив, що ця модель електротранспортного засобу має добру репутацію.

Вергун“Ці тролейбуси мають дуже позитивні відгуки від інших підприємств, які їх експлуатують, також мають позитивні висновки від української трамвайно-тролейбусної інспекції. На підприємстві, яке їх буде експлуатувати теж схвально відреагували, коли дізнались які тролейбуси пропонує переможець тендеру”, – поділився Олександр Вергун.

Як повідомив начальник транспортного упраління, наразі, у комунальній власності міста знаходиться 11 транспортних засобів, серед яких є два учбових тролейбуси і машина технічної допомоги. Ще 15 тролейбусів місто орендує у ТОВ «Гранекс», яке пов’язане з місцевим бізнесменом Євгеном Бахмачем. Раніше у ЗМІ повідомляли, що ТОВ «Гранекс» здає місту тролейбуси по завищеній ціні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар