Депутати ВР прийняли за основу законопроект, який спростить механізм створення об’єднаних громад

8 вересня Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов зміни меж районів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад” (№4676).

За законопроект проголосувало 238 народних депутатів.

Як прокоментував Першій електронній народний депутат України Станіслав Березкін, який проголосував за  законопроект  № 4676, він визначає чітку послідовність дій в процесі призначення перших місцевих виборів у громадах, утворених в результаті об`єднання територіальних громад різних районів, та зміни меж таких районів. Тобто, він дозволяє призначати і проводити перші вибори в об’єднаній громаді до прийняття рішення Верховної Ради про зміну меж відповідних районів.

С.Березкін-фото-277x300«Для Помічної Добровеличківського району – це дуже важливий законопроект, оскільки помічнянці не могли утворити територіальну громаду, бо хотіли об’єднатися  з селом Помічна, яке територіально розташоване поруч, але відноситься до Новоукраїнського району. Цей законопроект дозволить після його остаточного прийняття провести вибори та утворити об’єднану територіальну громаду», – зазначив народний депутат.

«Помічнянська громада з натхненням і ентузіазмом ставиться до того, що ВРУ прийняла даний проект у першому читанні. Для Помічної це найочікуваніша подія з 12 лютого 2016 року. Саме тоді ЦВК своєю постановою відмовила у проведення виборів нашої об’єднаної громади. Прийняття цього законопроекту у першому читанні – це спроба на законодавчому рівні вирішити питання зі створенням нової громади на Кіровоградщині. Громада, яка налічує 10,5 тис. людей, з нетерпінням очікує на проведення виборів. Помічнянці твердо вирішили, що хочуть створювати об’єднану територіальну громаду», – сказала заступник Помічнянського міського голови Ніна Семашко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар