Банківські клієнти з Кіровоградщини уже кілька років “відсуджують” свої гроші

Клієнти “Ощадбанку» з Олександрійського району уже кілька років шукають справедливості.

Розібратися у даному питанні кілька років поспіль намагається мешканець Приютівки, інвалід II групи й пенсіонер Олександр Басов. Цими днями він вкотре звернувся за підтримкою до коресподента «Першої електронної газети» і попросив з’ясувати, чи буде в Олександрійському міськрайонному суді продовжено розгляд справи і коли.

Нагадаємо, що кілька років тому славнозвісні клерки “Ощадбанку” “не повернули” своїм клієнтам практично півмільйона гривень, ошукавши таким чином більше тридцяти місцевих пенсіонерів. Окремим з них відшкодували лише пенсії, тоді як депозити так і «зависли» в банку. Та оскільки повертати їх клієнтам фінустанова не збиралась, то люди вимушені були звертатися до суду, так як це зробив і мешканець Приютівки Олександр Басов. Втім судові тяжби аж надто затяглися…

«Останнє засідання відбулося у квітні минулого року. А вже цього літа надійшло повідомлення про призначення чергового розгляду, але його чомусь відмінили», – говорить Басов.

На якій стадії розгляду зараз знаходиться ця справа, ми з’ясовували в суді. Коментар з приводу надала тимчасово виконуюча обов’язки прес-секретаря, заступник керуючого апарату суду Алла Бєлова:

«Справа складна, багатотомна, з десятками потерпілих. Кілька разів судді по ній змінювались, але все ж її розгляд не припинявся і наразі триває. Здійснюється він колегією суддів. Головуюча – Ольга Ковальова. Втім, враховуючи період відпусток і фактичний брак суддів (із чотирнадцяти по штату працює лише сім, з яких судочинство здійснює п’ятеро. Двоє – без повноважень), наступна дата судового засідання призначена на 5 жовтня 2016 року».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар