Найкращі показники з ЗНО на Кіровоградщині в Олександрії, найгірші – в Онуфріївському р-ні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За попередньою інфораміцією, найкращі показники зовнішнього незалежного оцінювання на Кіровоградщині у місті Олександрія, найгірші – в Онуфріївському районі.

Офіційні дані конкретними цифрами та показниками буде оприлюднено Українським Центром Оцінювання Якості Освіти лише в серпні. Проте департамент освіти і науки Кіровоградської ОДА зібрав оперативну інформацію результатів ЗНО на Кіровоградщині, щоб уже зараз робити кроки для підвищення якості освіти в області.

Попередній рейтинг в області складався на  основі зведених даних результатів ЗНО з обов’язкових дисциплін: українська мова, історія, математика. Отож, найвищі сходинки посіли:

  1. Олександрія,
  2. Світловодськ,
  3. Кіровоград,
  4. Знам’янка,
  5. Бобринецький район,
  6. Добровеличківський та Новоархангельський райони.

На заключних сходинках рейтингу: Маловисківський, Вільшанський та Онуфріївський район.

“Є суттєві відмінності між оцінками абітурієнтів у школах та їх результатами ЗНО, – зазначив директор департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський. – Наприклад, у Бобринецькому районі 22% 11-класників мали високі показники за успішність у навчанні (10, 11, 12 балів). Під час ЗНО свої оцінки підтвердили 0% абітурієнтів – фактично ніхто. Тобто вчителі замість того, щоб покращувати якість освіти, просто завищують бали своїм учням”.

Враховуючи ці показники, департамент починає працювати над зміною ситуації уже зараз – ще влітку має на меті розробити начальний план на 2016-2017 н.р.

“Жоден директор не піде у відпустку, поки не буде розроблено конкретного плану дій, які можуть підвищити якість освіти. Через невелике фінансування, школи замість того, щоб оптимізувати мережу навчання, обрізають варіативну складову навчання. Скорочують спецкурси, профільні класи, факультативи, – зазначив Володимир Таборанський і додав, – Також, аби покращити якість освіти ми будемо відправляти вчителів на курси підвищення кваліфікації. Планово кожен педагог має пройти їх раз на 5 років. Проте у цей міжкурсовий час планується проведення додаткового навчання для вчителів”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар