Громадські активісти закликали ігнорувати незаконні слухання щодо перейменування Кіровограда (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Представники 54-ох кіровоградських громадських організацій заявили про те, що ігноруватимуть громадські слухання, які міська влада збирається провести 10 березня 2016 року відповідно до розпорядження міського голови Андрія Райковича. 

Про це йдеться у відкритому листі до перших осіб України, який є у розпорядженні інтернет-видання.

Волонтери, військові, науковці, громадські діячі, експерти, ветерани, журналісти переконані, що повторні громадські слухання щодо перейменування міста суперечать законодавству України.

«Термін, відведений на проведення громадських слухань та подання пропозицій Верховній Раді України відповідно до закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», вийшов 21 листопада 2015 року. Протокол громадських слухань згідно з рішенням Кіровоградської міської ради від 28 жовтня 2015 року № 4716 «Про надання пропозицій до Верховної Ради України щодо перейменування міста Кіровограда» направлено на розгляд профільного комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Питання перейменування обласного центру згідно з Конституцією(п. 29, ст. 85) належить до компетенції Верховної Ради України», – говориться у відкритому листі.

Представники громадських організацій закликали Верховну Раду України, Президента України, Міністра юстиції України, правоохоронні органи зупинити розхитування ситуації в центрі України та не допустити нав’язування ідей «руского міра», які вже стали причиною тимчасової окупації окремих територій нашої держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар