Православні бойовики підтримують Єлисаветград як нову назву для Кіровограда

У відкритій спільноті «Путь отцов – клуб православной молодежи Елисаветграда» соцмережі «ВКОНТАКТЕ» активно просувається діяльність УПЦ (Московського патріархату) та агітація за імперську назву для Кіровограда – Єлисаветград. З листопада 2012 року спільнотою опікується користувачка соцмережі під ім’ям Ірина Якимаха, яка позиціонує себе як працівник інформаційного сектору синодального молодіжного відділу. Кожен бажаючий може розмістити (і адміністратори на це, вочевидь, не реагують) у спільноті інформацію як релігійного, так і пропагандистського (а часом і антиукраїнського) характеру. Тому виходить, що у спільноті висвітлюється діяльність УПЦ МП у Кіровограді та антиукраїнська пропаганда.

Тривалий час у Кіровограді точиться боротьба між прихильниками та противниками перейменування Кіровограда на Єлисаветград. Активну участь у популяризації вказаної назви беруть місцеві священники УПЦ МП, які говорять, що ця назва йде від вшанування Святої Єлисавети і ніяким чином не пов’язана з пропагандою «русского міра». А от активний читач даної спільноти – головний отаман «Верного Казачества» Олексій Селіванов – розмістив у спільноті власне інтерв’ю під назвою «Браво, Елисаветградцы». У цьому інтерв’ю Селіванов обґрунтовує  необхідність перейменування Кіровограда на Єлисаветград, при цьому принижуючи Революцію Гідності та учасників АТО.

Це вже не перший раз, коли прихильники «русского міра» схвально сприймають перейменування Кіровограда на Єлисаветград. Але перший раз, коли  їх думка викладається на ресурсах і спільнотах УПЦ МП.

Довідка. Олексій Селіванов до подій у лютому 2014 року був помічником міністра оборони України Павла Лебедєва, секретарем координаційної ради з питань розвитку козацтва при Кабінеті міністрів України, співробітником двох Синодальних відділів УПЦ (МП), керував козачим відділом Всеукраїнської Координаційної Ради організацій російських співвітчизників при МЗС Росії, очолювану народним депутатом України Вадимом Колесніченком, який зараз переховується в анексованому Севастополі.

У травні 2014 року балотувався у народні депутати Київської міськради. Після поразки на виборах приєднався до проросійських збройних акцій на Донбасі.

Варто знати

Міжнародна громадська організація «Вірне козацтво» веде активну антиукраїнську пропаганду, а також агітує за «русскій мір», Україну та Білорусію у складі Росії на правах «молодших братів». Члени «Вірного козацтва» воюють на боці бойовиків ДНР-ЛНР. Наприклад, 17-річний киянин Андрій Савельєв (позивний «Вандал») в кінці минулого року розповів у інтерв’ю російському виданню «АnnaNews», що воює на боці ДНР. У 2012 році Андрій Савельєв прославився тим, що отримав іменний годинник з рук Володимира Путіна. Іменний подарунок було презентовано за те, що «казак» відібрав у активістів ВО «Свобода» російський прапор, який вони вирвали з рук активістів «Вірного козацтва» у центрі Києва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар