Картини з монеток проти онкохвороби: як “декретне” хобі стало заробітком на лікування

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

“Донька притиснулася ліктем до грудей. Мені було дуже боляче”, – таким 26-річна кропивничанка Анна згадує перші відчуття хвороби. То був лютий цього року. Зараз, після офіційного онкодіагнозу і першої операції з вирізання пухлини, молода мама почала збирати кошти на лікування завдяки хенд-мейду. Сьогодні її “грошові дерева” із “декретного” хобі перетворилися на заробіток для лікування. 

“Першу картину я зробила задовго до того, як дізналася діагноз. Я була в декреті і мала багато часу. Донечка пішла в садочок, і я хотіла зайняти свій вільний час чимось цікавим. Першу картину ми фабрували разом татом вдома. Йому вона сподобалася і я зробила для нього таку ж. Ось, це моя перша картина”, – розповідає Анна.

“Мене врятувало те, що я вчасно помітила…”

У лютому цього року Анна помітила перші відчутні кроки онкохвороби. Після діагностики стадія онкохвороби була невизначена – між першою і другою. Проте злоякісність пухлини біопсія показала відразу.

“Я гралася з дитиною, вона вставала і оперлася ліктем на груди. Було дуже боляче. Через декілька тижнів почало боліти, і в іншому місці я помітила гулю. Звернулася до свого гінеколога і мене направили в онкодиспансер на обстеження. Там мені сказали, що є пухлина і її треба обстежити. Біопсія показала лише те, що пухлина – злоякісна. Але щодо решти показників у лікаря були сумніви. Ми вирішили їхати на обстеження до онколога у Київ . Саме там мені поставили першу стадію – карцинома правої молочної залози”.

Ультразвукова діагностика показала злоякісне утворення розміром до 2 см, а вирізали – близько 4 см. Хоча ні УЗД, ні комп’ютерна томографія – не показували зростання пухлини. Операцію зробили 17 березня у Кропивницькому – онколог, який діагностував Анну в Києві, приїздить оперуючим хірургом у місцевий “Ацинус”. А після хірургічного втручання медики побачили, що це була агресивна форма раку.

“Мене врятувало те, що я вчасно помітила і звернулася. Після того, як пухлину вирізали, то встановили, що це найагресивніший рак, але друга стадія. І воно могло дуже швидко розвиватися. Такий рак на 4-й стадії може бути з метастазами (переміщення злоякісного новоутворення – ред.)”, – згадує Анна.

Декретне хобі як заробіток

“Я прочитала у Facebook, що маленький хлопчик виготовляв вироби зі шкарпеточок, здається. І продавав. Я теж почала викладати картини у Facebook. Купували спочатку переважно друзі. Потім – і незнайомі люди. Картини купують у як декор у кабінети, додому родичам, знайомим. По феншую таке грошове дерево приваблює багатство в дім. Хтось у це вірить, хтось просто купує красиву картину, а хтось хоче допомогти. Наприклад, інколи люди дають більшу вартість, ніж я вказую, адже знають, що ми збираємо кошти на лікування. Ось, нещодавно, жінка купила деревце за 300 грн”.

Увечері, коли дитина вже лягає спати, Анна починає робити стовбур дерева – той етап, який потребує часу. Серветки закріплюються клеєм ПВА і його треба залишити, аби він висох.

“Буває разом з чоловіком ми можемо зробити і 5 картин за вечір – створити заготівку стовбура. Доця теж приєднується – подає монетки”, – каже Анна.

Монетки також збирають всі дружно – і родичі, і друзі, і їхні батьки. Потім із цих монеток вибудовуються цілі дерева, гроші від продажу яких складаються у скарбничку для лікування 26-річної Анни. Ще дівчина планує експериментувати із дизайном “Грошових дерев”, а також шукати нові напрямки хенд-мейду. Наприклад, зі скла, яке залишається від рамок, що кропивничанка використовує для своїх картин зараз. Проте це буде уже згодом…

Наразі Анна готується до курсу хіміотерапії, який невдовзі має розпочатися для неї у місті Дніпро. Кропивничанка каже, що їй пощастило потрапити у міжнародний дослідницький проект з дослідження аналогів препарату “Neulasta” – це 4 курси хіміотерапії, розрахованих на 84 днів. Проте далі буде потрібно 16-17 доз “Герцептину”. Вартість одного введення такого препарату з урахуванням акційних пропозицій сягає щонайменше 30 000 грн.

“Герцептин” потрібно вводити цілий рік – це 16-17 доз. Двоє лікарів називають різну суму. За інформацією одного – 440 мл препарату коштує 49 300 грн. Інший говорить – 600 мл для підшкірного введення вартуватиме 44 000 грн. Проте у виробників є акція, за якою кожна третя порція препарату – безкоштовно. Тобто в середньому одне введення буде коштувати близько 30 000 грн”, – розповідає Анна.

За цей час – родичі та знайомі збирають кошти на дороговартісний препарат – загалом треба зібрати 510 тис. грн. Курс “Герцептину” на 5 місяців, який треба буде купити уже у вересні, коштує 200 тис. грн.

Допомогти Анні Дірюченко можна переказом на карту (5168 7573 2414 4379) або ж купивши її картину.

Одне “Грошове дерево” форматом А4 коштує 250 грн. Анна каже, що такого розміру картини – найбільш популярні серед клієнтів. Є також міні- і макси-розміри.

29249171_1689633674408876_5820743308233670656_o29216326_1689633741075536_449130064492101632_o

Поширити:

Залишити коментар:

коментар