За встановлення двох кава-машин у льотній академії вимагали 18 тис. грн, – прокуратура

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© informator.news

Сьогодні, 6 квітня, заступника начальника наземних служб Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету затримали «на гарячому» під час отримання другої частини хабара. Загалом посадовець нібито вимагав 18 000 грн за надання дозволу на установку двох кава-машин на території навчального закладу.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі військової прокуратури.

Заступника начальника наземних служб Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету затримали сьогодні, 6 квітня, в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні, відкритому за фактом вимагання неправомірної вигоди. Затримання проведено військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України спільно з працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець вимагав неправомірну вигоду в розмірі 18 000 грн за надання дозволу на установку двох кава-машин на території навчального закладу. Під час отримання другої частини хабара в сумі 9000 грн він був затриманий в порядку ст.208 КПК України”, – йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться першочергові слідчо-процесуальні дії.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні корупційного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрання міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Кропивницький медик попався на хабарі в 5 тисяч гривень

Нагадаємо, згодом співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарi начальника навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області. Правоохоронці встановили, що майoр служби цивільного захисту вимагав з представника комерційного підприємства двісті американських доларів за посвідчення про проходження спеціальних курсiв з питань пожежної безпеки. Документи, якi засвідчували проходження спеціального навчання містили неправдиву інформацію, в той час як фактично воно не проводилось.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар