Підозрювані у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста повністю не визнають своєї провини

підозрювані Дмитро Царенко та Віталій Пугаченко / © Перша електронна газета

Екс-нацгвардієць Дмитро Царенко та неповнолітній студент медколеджу Віталій Пугаченко, яких підозрюють у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова, повністю не визнають своєї провини у цьому злочині.

Про це вони заявили учора, 20 грудня, під час чергового судового засідання у Ленінському райсуді Кропивницького, повідомляє Перша електронна газета.

На початку засідання головуюча суддя Світлана Льон привела до присяги трьох основних і двох запасних присяжних, а також, враховуючи думки всіх сторін процесу, постановила продовжувати розгляд справи без захисниці постраждалих Троянської. Адвокатка не змогла прийти на сьогоднішнє засідання через хворобу.

Далі, для оголошення обвинувального акту, суддя надала слово представниці прокуратури Яні Снісар.

Підозрювані заздалегідь запланували злочин і розподілили між собою ролі – прокуратура

За версією слідства, 27 березня цього року підозрювані колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та неповнолітній Віталій Пугаченко попередньо запланували вчинення злочину і розподілили між собою ролі. Для цього вони викликали таксі до приватного домоволодіння одного із садових товариств. За кермом автівки ВАЗ 2107 на виклик приїхав 31-річний Євген Орлов.

Підозрювані почали вимагати у нього гроші, а коли таксист їм відмовив, удвох почали його бити. Нападники наносили жертві множинні удари руками і ногами, й далі вимагаючи передати їм гроші.

Коли Євген Орлов відповів, що не має при собі грошей, підозрюваний Дмитро Царенко взяв до рук невстановлений колюче-ріжучий предмет і наніс таксисту 14 колючих ударів у шию, грудну клітину, спину та стегна. Ці тяжкі травми нанесені Євгену Орлову викликали сильну крововтрату і призвели до його смерті.

У цей час неповнолітній Пугаченко обшукав салон автомобіля і знайшов та забрав звідти мобільний телефон жертви, який згідно з висновками експертиз вартував близько 1700 грн. Потім удвох із Царенком зловмисники знайшли ключі від автомобіля, поклали тіло жертви у багажник і вирушили в напрямку до виїзду з міста. Там, з метою приховати свої злочини, вони залишили автомобіль разом із тілом жертви.

© зі сторінки очільника ГУНП області Сергія Кондрашенка у соцмережі Facebook

Вже за декілька днів обох підозрюваних затримала поліція – Дмитра Царенка затримали вдома, а Віталія Пугаченка – прямо у навчальному закладі.

Підозрювані повністю не визнають звинувачення в умисному вбивстві

підозрюваний Віталій Пугаченко, судове засідання 18.09.2017

Неповнолітньому підозрюваному обвинувачення інкримінує скоєння злочинів передбачених пунктами 6 та 12 част. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів заподіяне за попередньою змовою групою осіб; част. 4 ст. 187 КкУ – розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом поєднане з насильством.

Заслухавши статті кримінального кодексу, які йому інкримінують, Віталій Пугаченко відповів, що повністю не визнає своєї вини. Також він погодився давати покази у суді.

Читайте також: Поки триває суд неповнолітній підозрюваний у жорстокому вбивстві таксиста вступив у медколедж

підозрюваний Дмитро Царенко, судове засідання 15.08.2017

Старший підозрюваний Дмитро Царенко виявився екс-нацгвардійцем, учасником АТО. Він проходив службу у в/ч №3011, яка дислокується у Кропивницькому. За матеріалами слідства, його було звільнено за власним бажанням напередодні скоєння злочину. Проте сам підозрюваний на суді заявив, що його звільнили заднім числом. За його словами, з 3 березня до 3 квітня він знаходився у відпустці.

За словами захисниці Царенка, зараз тривають судові тяжби, де вони намагаються довести, що його звільнили незаконно, заднім числом.

Прокуратура інкримінує колишньому нацгвардійцю скоєння злочинів передбачених пунктами 6 та 12 част. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів заподіяне за попередньою змовою групою осіб; част. 4 ст. 187 КкУ – розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; част. 1 ст. 304 КкУ – втягнений неповнолітніх у злочинну діяльність; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом поєднане з насильством.

Окрім того, як вже повідомляла Перша електронна газета, під час обшуків, у рамках розслідування, у помешканні екс-нацгвардійця знайшли боєприпаси. Це злочин передбачений ст. 263 КкУ – незаконне придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Підозрюваний Дмитро Царенко повністю не визнав висунені йому звинувачення у вбивстві, розбої, втягнені неповнолітнього у злочинну діяльність та крадіжці авто. Єдине з чим він повністю погодився – звинувачення у незаконному зберіганні боєприпасів.

Читайте також: Підозрюваний у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста зберігав вдома боєприпаси – прокурор

підозрюваний Дмитро Царенко, судове засідання 20.12.2017

Потерпілі вимагають відшкодувати 2 млн грн моральної шкоди

Після уточнення анкетних даних підозрюваних та з’ясування їх позиції щодо висунутих звинувачень, суд долучив до матеріалів кримінальної справи цивільні позовні заяви постраждалих – Олега Орлова, батька жертви та Наталії Орлової, вдови убитого.

Так, батько вбитого Євгена Орлова Олег Орлов у цивільному позові вимагає стягнути з підозрюваних матеріальну шкоду у розмірі 50 тис. 247 грн та моральну шкоду – 1 млн грн. А вдова Наталія Орлова вимагає стягнути з Дмитра Царенка та Віталія Пугаченка 62 тис 317 грн матеріальної шкоди та 1 млн грн моральної шкоди.

Обидва цивільні позови розглядатимуться у рамках судового засідання за кримінальним провадженням.

Олег Орлов, батько вбитого Євгена Орлова

Наприкінці учорашнього засідання суд також визначив порядок розгляду справи. Так, заслухавши думки всіх сторін, судді Світлана Льон та Леонід Плохотніченко вирішили розглядати справу у такому порядку:

  • допити обвинувачених;
  • допити потерпілих;
  • дослідження письмових та речових доказів;
  • допит свідків.

На наступному судовому засіданні, яке запланували на 11 січня, допитають обвинувачених і з’ясують їх позицію щодо цивільних позовів про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Усі подробиці цього жахливого злочину і розгляду справи у суді читайте на нашому сайті за ПОСИЛАННЯМ.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар