Мінус один автобус і новий графік: через нерентабельність у Кропивницькому оновили маршрут №104-А

автобус МАЗ 103 486 на вулицях Кропивницького

Із понеділка, 20 листопада, на автобусному маршруті №104-А “площа Богдана Хмельницького – Критий ринок” замість двох великогабаритних МАЗів курсує лише один. Крім того, змінився графік руху автобусів. Такі зміни були спричинені нерентабельністю цього міського маршруту.

Про це Першій електронній газеті повідомив директор КП “Електротранс” Олександр Луценко.

“Маршруті №104-А нерентабельний, він постійно їздить без пасажирів. Тому з понеділка там вже їздить один автобус на годину, і ми переробили його графік”, – повідомив керівник комунального підприємства.

За його словами, другий автобус, який раніше курсував на маршруті №104-А, запустили на 274-му.

“Ми не можемо вивезти людей з селища Нового. Особливо, тепер, коли маршрутники відмовляються перевозити пенсіонерів безоплатно. У нас машини забиваються пільговиками, а платні пасажири не можуть потрапити до автобуса. А платний пасажир – це наш прибуток”, – пояснив Олександр Луценко.

Напередодні також внесли зміни у схеми руху та графіки автобусних маршрутів №118 та 123.


Нагадаємо, 22 жовтня, перші 8 з 20 великогабаритних МАЗів виїхали на двох міських маршрутах – №274 та №111-Б. 25 жовтня нові автобуси вирушили у свої дебютні рейси на міських маршрутах №103 і 123. 2 листопада МАЗи з’явилися на 118-му автобусному маршруті. 10 листопада – на міському автобусному маршруті №104а. А 17 листопада нові великогабаритні МАЗи нарешті виїхали на автобусному маршруті №116.

У травні цього року кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).


Оновлений графік маршруту №104-А у спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” в соцмережі Facebook опублікував начальник служби експлуатації КП “Електротранс” Павло Діхтяренко.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

10 коментарів до Мінус один автобус і новий графік: через нерентабельність у Кропивницькому оновили маршрут №104-А

  1. Це є не компетентність тих хто затвердив даний маршрут. Щоб в даного маршрута був длініший маршрут хочаб до вул.Жадова мабуть і користі булоб більше. А запустити автобус на 5 кварталів, і говорити про економічну ефективність- непрофесійно.

  2. Добрый вечер, я соглашусь с предыдущим комментарием! К крытому рынку с Н. Алексеевки, так же как и к по. Б. Хмельницкого не особо проблема! Если б сделали этот маршрут немного по другому толку было бы больше! Например: пл.Б.Хмельницкого-Садовая-Н.Алексеевка-овощной рынок-Попова-Велмарт-Пацаева-Европейкий. Мне кажется 100% было бы рентабельно!!!

  3. Поганий графік.не підходить ні зранку, ні ввечері.сьогодні запізнилась на роботу через зміну графіку.дякую вам!люди тільки почали привикати до графіку…замінили…зупиняється тільки на зупинках…А де вони?людей не забирає якщо люди зупиняють.сьогодні проїхав біля 3 людей і не зупинився перед вулицею Комарова (виїзжаючи з Олексіївки) все для людей!

  4. Коли запустили автобус на маршрут №104А, я взагалі ніде не знайшла розкладу руху автобусу, ні на кінцевих зупинках ні на сайтах електротрансу, мешканці мікрорайону простоявши на зупинках по 35-45 хв. сідали в переповнені маршрутки які їздять з інтервалом 25 хв., а на кінцевій зупинці “Критий ринок” водії маршруток збирають кошти і платять водієві щоб він не їхав, тому забезпечте автобус GP навігатором і велике прохання розклейте розклад руху автобусу тоді мешканці будуть стояти і чекати автобусу, який точно буде їхати.

  5. Не успели запустить уже отменяют.Мало того что днем не ездит, теперь еще и раз в час.Удлините маршрут,расклейте график и будет вам счастье.На Алексеевке наверное нелюди живут.Маршрутки пенсионеров не берут,автобусы отменяют,Может на такси им выделят деньги чтобы рентабельно было.

    • Так на Алексеевке и такси не ездят???????????? Не днем, не вечером, не ночью???? “нет машины в Вашем районе!”. Даже утро не реально вызвать такси! Вот поза вчера мне с ребенком нужно было в детскую обласную больницу на 7 утра, так я не смогла вызвать такси ответ стандартный!???????????? Алло, ребята не мне в больницу, а ребенку 4х лет!!!????????????

  6. А почему не пустит просто 111 -й маршрут ? Кому нужен 111-й-Б? Большинство едет в центр , многие пешком от “Антонова” идут до “Терешковой” чтобы доехать до места работы,так как в маршрутку попасть нереально а на “Б” ехать долго. И вообще “с Балошовки попасть в центр огромная проблема

  7. Велике прохання обладнати зупинки та вивисіти розклад руху 104-А. Офіційна зупинка також має бути в районі Межевого Бульвару та вулиці Комарова (напрямок до овочевого ринку). Дякую.

  8. Убидительная просьба выложить не только график руху а и примерные остановки где они есть а то на некоторых официальных он не останавливается.

    • Якщо автобус не зупиняється на спеціально облаштованих зупинках, зверніться з конкретною скаргою в управління транспорту міськради.

Коментарі заборонені.