Хабар голові Бобринецької РДА мав бути щомісячним

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото з затримання голова Бобринецької РДА

Сьогодні Перша електронна повідомляла про те, що під час отримання хабара у сумі 5 тис. грн затримали керівника Бобринецької РДА. Наразі з’явилася інформація про те, що згідно з домовленістю, хабар посадовцю повинні були сплачувати щомісяця.

17 листопада високопосадовцю райдержадміністрації, викритого на хабарі, обрали запобіжний захід – чоловік чекатиме суду за ґратами або сплатить заставу у розмірі 128 тис. грн. (оновлена інформація)

Як повідомляє прокуратура у Кіровоградській обласній прокуратурі, кошти керівник РДА (якої саме у прокуратурі не кажуть) вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів. Затримали посадовця під час отримання 5 тис. грн прямо у службовому кабінеті.

У Департаменті захисту економіки Національної поліції України уточнюють, що посадовець організував безперешкодний доступ та всебічне сприяння у чистці придорожніх насаджень за межами населених пунктів. Однак, за право здійснювати санітарну чистку громадяни повинні були сплачувати йому кошти: 50 гривень за 1 м³ деревини. За інформацією, хабар у розмірі 5 тис. грн громадянин повинен був сплачувати щомісяця.

“Оперативники Управління захисту економіки в Кіровоградській області, слідчі Головного управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області встановили, що за видачу дозволу на проведення чистки придорожніх насаджень громадянин повинен передати голові РДА 5 тисяч гривень. Вказану суму він повинен був сплачувати посадовцю щомісяця”, – йдеться у повідомленні департаменту.

За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, затримали голову Бобринецької РДА Сергія Шевченка. Як повідомляється на сайті РДА, Сергій Шевченко очолює адміністрацію району з 10 березня 2015 року. До цього обіймав посади заступника голови райради та РДА. Згідно з відкритими даними, родина Шевченків задекларувала житловий будинок та 5 земельних ділянок, сумарна площа яких складає майже 40 га. Крім того, у власності Сергія Анатолійовича автомобіль Mitsubishi Lancer 2012 року випуску та трактор МТЗ-80 1989 року випуску. А дружина задекларувала FORD TRANSIT 1988. Серед джерел доходу – тільки зарплатня чоловіка та дружини, і стипендія доньки.

Довідково:

Шевченко Сергій Анатолійович
голова Бобринецької районної державної адміністрації

Дата народження – 21 серпня 1978 року
Місце народження – Україна, Кіровоградська область, м.Бобринець
ОСВІТА:

• У 1997 році закінчив Бобринецький сільськогосподарський технікум імені Василя Порика.
• У 2003 році закінчив Кіровоградський державний технічний університет за спеціальністю агрономія, кваліфікація – вчений агроном.
ТРУДОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
• 1998-2000 рр. – спеціаліст відділу рослинництва управління сільського господарства Бобринецької районної  державної  адміністрації.
• 2000-2001 рр. – спеціаліст по рослинництву відділу реформування
 сільського господарства управління агропромислового комплексу Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2001 рік – головний спеціаліст-інспектор якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції управління сільського господарства Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2001-2003 рр. – начальник агрономічного відділу по обслуговуванню управління сільського господарства і продовольства  Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2003-2005 рр. – заступник начальника, начальник відділу рослинництва управління сільського господарства і продовольства  Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2005-2006 рр. – заступник начальника управління агропромислового розвитку, начальник відділу організації виробництва продукції рослинництва Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2006-2010 рр.
 – заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації.
• 2011-2015 рр. – заступник голови Бобринецької районної ради.
• З 10 березня 2015 року – голова Бобринецької районної державної адміністрації.
НАГОРОДИ:
• У 2004 році був нагороджений Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.
ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ:
• З 2011 року – депутат Бобринецької районної ради.
СІМЕЙНИЙ СТАН:
Одружений, має двох дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Хабар голові Бобринецької РДА мав бути щомісячним

  1. На мою думку це проста підстава, таким чином хтось готує собі місце.Я наприклад скільки зверталась до Шевченка про допомогу жодного разу не чула навіть і натяку про те,що повинна віддячити матеріально.І знаю його з 1998 року.Підстава 100%

Коментарі заборонені.