Одіозну директорку НВО №18 звільнили через грубі порушення правил пожежної безпеки

електричний щит у підсобці НВО №18

Управління освіти міської ради Кропивницького звільнило одіозну директорку НВО №18 Валентину Приліпко за грубі порушення правил пожежної безпеки та порушення прав найманих працівників.

Про це Першій електронній газеті розповіла начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко.

За словами чиновниці, Валентину Приліпко звільнили на вимогу профспілкового комітету школи.

“У закладі виявили порушення правил пожежної безпеки та порушення прав найманих працівників. Управління освіти розглянуло вимогу профспілки і прийняло управлінське рішення”, – розповіла Лариса Костенко.

Наказ про її звільнення було підписано 31 жовтня.

Очільниця управління освіти також наголосила, що порушення у школі зафіксували ще на початку жовтня. Тоді комісійно перевіряли усі навчальні заклади на предмет дотримання правил пожежної безпеки через трагедію в Одесі – в оздоровчому таборі “Вікторія” сталася масштабна пожежа, яка забрала життя трьох дівчаток віком від 8 до 12 років. Але через місяць, комісія виявила, що керівниця кропивницького навчального закладу не усунула недоліки у школі.

“4 жовтня було обстеження, були зроблені зауваження, але через місяць недоліки не були усунуті. Профспілка школи повідомила управління освіти про це. Комісія повторно виїжджала і перевірила цей факт. У закладі освіти повинні дотримуватись правила пожежної безпеки, як для дітей, так і для працівників. Якщо такі порушення є і заходи не вживаються, значить керівник звільняється”, – наголосила Лариса Костенко.

При цьому, як зазначила очільниця освітнього управління, Валентина Приліпко звітувала, що заходи вжиті, а завгосп, у підсобці якого виявили увімкнений саморобний нагрівальний пристрій та щитову з оголеними дротами, нібито був покараний. Фотографії порушень, які зафіксувала комісія управління освіти, дивіться нижче.

Нагадаємо, у березні 2016 року у бік Валентини Приліпко лунали звинувачення у свідомому знищенні танцювального колективу з багаторічною історією. Батьки дітей навіть виходили на акцію на підтримку зразкового хореографічного ансамблю «Надія». Тоді мети було досягнено і “Надія” залишилася працювати при НВО №18. Але згодом “Надію” таки перевели до школи №31.

Згодом батьки учнів 18-ї школи звинуватили директорку у побитті школярів та підборі учнів для навчання виключно за власними симпатіями. Зрештою Валентину Приліпко звільнили з посади директора школи. Але вона подала позов до суду щодо нібито її незаконного звільнення з посади.

У січні 2017 року суддя Ленінського райсуду Лілія Іванова винесла рішення про поновлення Приліпко на посаді директора школи та постановила виплатити їй 45 тисяч 480 грн грн в якості оплати за вимушений прогул, а також моральну компенсацію – 5 тисяч грн.

Судові процеси тоді супроводжувалися мітингами батьків, які виступали проти поновлення директорки на посаді.

Після вироку батьки просили міського голову завадити поновленню на посаді Валентини Приліпко, а згодом вирушили до Києва на зустріч з Міністром освіти Лілією Гриневич.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар