Листи про антиукраїнську діяльність “кіровоградського” митрополита направили у Київ

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Митрополит Іоасаф / Джерело: zolotoe-shitvo.kr.ua

Відкритий лист єпископа Кропивницького і Голованівського Марка про антиукраїнську діяльність Московського патріархату днями направили у Київ – до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Звернення, крім єпархії, підписали ще 20 громадських організацій. Нагадаємо, лист Кропивницька єпархія оприлюднила після того, як митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф взяв участь у засідання Священного Синоду Руської православної церкви, де “великого миротворця” Володимира Путіна вітали з днем народження.

Про це Першій електронній розповів єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Листи до адресатів направлені поштою, рекомендованим листом. Під кожним листом “живі” підписи – не копії. За словами владики Марка, звернення підтримали ще 20 ГО – це такі дієві організації, як “Армія SOS”, “Бойове братство”, Союз українок міста Кропивницького, “Серця матерів”. Єпископ Кропивницький і Голованівський Марк каже, що головна мета цього звернення – привернути увагу до такого вчинку “кіровоградського” митрополита:

“Наша мета – звернути увагу на такий вчинок і щоб це висвітлення у майбутньому застерігало їх від повторення подібного. Тому що з одного боку вони завжди говорять, що вони люблять Україну, що вони українська церква…

А отакими вчинками вони показують справжню свою любов. Почуття любові є тільки в заявах, а на ділі виходить, що їм байдуже – і та Україна, і те, що тут робиться”, – каже владика.

859aa07ace609e9177664695acfc1d7c.jpg
Фото листа зі сторінки кропивницької волонтерки Оксани Червоної 

За словами єпископа Кропивницького і Голованівського, представники УПЦ їздять туди, щоб показати свою вірність Москві, чим заперечують свої заяви про любов до України:

“Повірте, якщо сидять люди на Синоді і звідти направляється телеграма, то патріарх говорить про це і обговорюється зміст того, що направляється від імені Синоду. І вони могли би сказати, що ці тези неприйнятні, чи якось м’якше.. Сказати, що це важлива тема для нас, для українців – давайте побажаємо здоров’я, мудрості і все. Хоч і сам факт вітання не дуже прийнятний – тож хоча б формулювання варто було б обрати більш нейтральне. Але їм було байдуже. Та і що для них Україна? Вони їздять туди, щоб показати свою вірність Москві. Тому вони спокійно це проковтнули. І мене це найбільше обурило”, – сказав владика Марк.

Варто відзначити, крім Києва, лист направляють і до представників місцевої влади: до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка, голови міської ради Кропивницького Андрія Райковича.

“Зараз ми надіслали на ці всі адресати. Я думаю, що таким чином на це закцентуємо увагу керівництва країни і області.

А що вони потім із цим будуть далі робити – це вже їхня відповідальність. Ми зі свого боку це зробили – сказали, що це відбулося”, – додав владика Марк.


Фото з сайту Кіровоградської єпархії

Нагадаємо, 6 жовтня у Москві проходило засідання Священного Синоду Руської православної церкви, до складу якого увійшов митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. Під час засідання була направлена привітальна телеграма президенту країни-агресора Володимиру Путіну з нагоди його 65-річчя. У тексті Синод дякує президенту РФ за підтримку та “за багаторічну сумлінну працю й утвердження миру та згоди між країнами”. Кіровоградська єпархія заявляє, що під час Синоду текст привітання не обговорювався і телеграму митрополит не підписував.

У відповідь на цю подію Кропивницька єпархія оприлюднила відкритий лист до керівництва міста, області та країни щодо антиукраїнської діяльності митрополита Кіровоградської єпархії УПЦ МП.

Цього ж дня Кіровоградська єпархія УПЦ Московського патріархату публікує свій лист, де знову вказує, що текст телеграми на Синоді нібито не обговорювався і називає Київський патріархат “розкольницьким угрупуванням”.

Митрополит Кіровоградської єпархії Іоасаф нібито не знав, що вітає Путіна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар