Чи вийдуть нові автобуси на маршрут наступного тижня залежить від учасників тендеру на паливо

автобус МАЗ 103 486 на вулицях Кропивницького

Нові великогабаритні МАЗи, які КП “Електротранс” придбало за 69,5 млн грн, виїдуть на міські маршрути з наступного тижня. Це за умови, що ніхто з учасників тендеру на закупівлю палива для автобусів не подасть скарги на рішення тендерного комітету. Вони можуть це зробити до завтра, 18 жовтня.

Про це сьогодні, 17 жовтня, на прес-конференції у міській раді повідомив начальник управління транспорту Олександр Вергун.

За його словами, станом на сьогодні на підприємстві у Кропивницькому знаходиться вже 19 з 20 автобусів. Останній автобус виїде у Кропивницький днями. Усі наявні транспортні засоби зареєстровані, отримали державні номери, застраховані, пройшли технічний огляд і готові виїжджати на маршрути.

“Якщо ніхто не оскаржить процедуру закупівлі, з 19 числа буде укладено договір на поставку дизпалива. Орієнтовно, нові автобуси вийдуть на лінію з наступного тижня”, – запевнив Олександр Вергун.

Як уточнив начальник управління транспорту, для обслуговування 7-ми міських маршрутів потрібно 18 автобусів, а 2 автобуси будуть знаходитись у постійному резерві.

Олександр Вергун також нагадав, що 12 жовтня члени виконкому затвердили тимчасовий тариф на проїзд у нових автобусах у розмірі 4 грн. Така ціна діятиме до 15 грудня.

Нагадаємо, у травні кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

9 жовтня, у системі електронних закупівель ProZorro відбувся аукціон, згідно з яким визначився переможець у тендері на закупівлю талонів на 40 тис. літрів дизпалива для нових автобусів. Торги із пропозицією 760 тис. грн виграло кропивницьке підприємство ТОВ “Титан-Кіровоград”. Переможець під час аукціону знизив ціну на 200 тис. грн від очікуваної вартості.

Великогабаритні МАЗи планують запустити на маршрутах № 103, 104-а, 111-б, 116, 118, 123 та 274.

12 жовтня члени виконкому затвердили тимчасовий тариф на проїзд у нових автобусах у розмірі 4 грн, а також, за пропозицією управління транспорту, внесли зміни у ряд маршрутів.

Схему проїзду по зміненим маршрутам дивіться нижче. Незмінними залишилися схеми маршрутів № 103 і 111-б, тому їх у схемі немає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар