Місто, яке спонукає до розмов та мрій: у Кропивницькому презентували фотолітопис “Поема про місто”

Учора, 11 вересня, у Кропивницькому презентували фотолітопис “Поема про місто”. Цей альбом вміщує 178 фотографій авторства понад двох десятків фотографів-професіоналів, журналістів та фотолюбителів.

“Переглянувши цей фотоальбом ви побачите образ сучасного міста, сучасного Кропивницького – такого тихого, неспішного, міста, яке спонукає до розмови, до якихось хороших мрій, спонукає не бігти, а сісти і задуматися”, – представила спільну роботу міської ради та видавництва “Імекс – ЛТД” помічниця міського голови Євгенія Шустер.

Презентація фотолітопису відбулася у тихій затишній атмосфері на задньому дворику міської ради. У заході взяли участь громадські активісти, журналісти, керівництво міста і автори фотографій представлених у альбомі.

Як розповіла Євгенія Шустер, “Поема про місто” складається із декількох умовних блоків “ранок”, “день” та “ніч”. Охоплені також і усі пори року. Але найголовнішою цінністю альбому, за її словами, є люди нашого міста.

Авторка макету та комп’ютерної верстки фотоальбому Катерина Кравцова відзначила, що над цією книгою було дуже важко працювати, адже хотілося максимально передати атмосферу нашого міста, те, яким воно є насправді.

“Ми пробігаємо повз будинки, пробігаємо повз людей, і зазвичай не помічаємо, яке наше місто чудове. Наше місто прекрасне за будь-якої погоди. Чи то зимова завірюха, чи літня спека, немає значення – наше місто завжди романтичне та ніжне”, – відзначила Катерина.

Саме таким, за її словами, намагалися показати Кропивницький у “Поемі про місто”.

Усього на 127-ми сторінках “Поеми про місто” розмістилися фотографії 24-х авторів – як професійних фотографів, так і фотолюбителів. Значну частину світлин для альбому надали кропивницькі фотожурналісти. Серед авторів світлин “Поеми про місто” є і журналіст Першої електронної газети Дмитро Васильєв.

Як зазначила у своєму виступі директор видавництва “Імекс – ЛТД” Тамара Самиляк, для неї великим відкриттям були фотографи В’ячеслав Ємельянов та Олена Карпенко.

“Дуже важко було визначити кращих. У нас була система “Прозоро” на 200%  – ми не дивилися на прізвища фотографа, ми не читали ім’я, ми дивилися на знімок, наскільки цей знімок передає любов до міста, наскільки цей знімок передає духовну атмосферу нашого міста. І лише в кінці, коли вже був готовий кінцевий варіант альбому, ми дізнавалися прізвища наших фотографів”, – розповіла Тамара Самиляк.

Невелику передмову до фотолітопису написали відомі й шановані у Кропивницькому люди – письменник-прозаїк, голова обласної спілки письменників України Василь Васильович Бондар та історик, краєзнавець Юрій Матівос.

Наприкінці презентації Тамара Самиляк та Євгенія Шустер вручили по примірнику альбому усім авторам фотографій, які увійшли у “Поему про місто”.

Фотоальбом вийшов накладом 1,5 тис. примірників. Книга видана двома мовами – українською та англійською. Відзначимо, що “Поема про місто” стала першою книгою, яку видали за кошти міського бюджету. 50% накладу профінансувала міська влада, а решту 50% видавництво взяло на себе.

“Поему про місто” можна придбати у книжкових магазинах Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Місто, яке спонукає до розмов та мрій: у Кропивницькому презентували фотолітопис “Поема про місто”

  1. Тамара Самиляк директор видавництва "Імекс-отд

    Даруйте панове ! Альбом “Поема про місто” вийшов накладом 1500 екземплярів і тільки частково за кошти міського бюджету 50% і 50% за кошти видавництва. І тільки завдячуючи цьому факту альбом є і буде а вільному продажу в книжкових магазинах міста

    • перепрошую. правки внесли. Під час презентації не звучало деталей про 50 на 50 і у самому альбомі зазначений наклад 1000 примірників

Коментарі заборонені.