Опалювальний сезон у Кропивницькому почнеться вчасно: “Теплоенергетик” та “Кіровоградгаз” знайшли спільну мову

Керівництво комунального підприємства “Теплоенергетик” домовилося з “Кіровоградгазом” про реструктуризацію поточних боргів за паливо. Таким чином тепловики і постачальник газу зможуть підписати договір на постачання газу і спокійно розпочати опалювальний сезон.

Про це учора, 11 вересня, під час наради з питань ЖКГ розповів заступник міського голови Олександр Мосін.

За його словами, “Теплоенергетику” та “Кіровоградгазу” вдалося домовитися про реструктуризацію боргу, щоб не заганяти підприємство у арешти рахунків та нові борги. На сьогодні комуналне підприємство винне газовикам понад 3 млн грн.

Але й досі гостро стоїть проблема боргів теплових підприємств за минулі роки. На ці суми вже було накладено багато штрафних санкцій та пені.

“По опалювальному сезону у нас на жаль залишається єдине питання – борги минулих періодів. Вони дуже великі, за 100 млн на кожне підприємство (“Кіровоградтепло” та “Теплоенергетик”). Там і штрафні санкції і пеня і різниця в тарифах і тіло боргу за газ”, – констатував факт Олександр Мосін.

І хоч законодавці ще у 2016 році ухвалили Закон № 1730-VIII “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії”, він на жаль ще не завпрацював. Але “Кіровоградтепло” та “Теплоенергетик” знаходяться в реєстрі на списання різниці в тарифах.

Тобто є великі сподівання, що завдяки спільним діям міської влади, тепловиків, постачальників газу та столичних чиновників вдасться досягти списання різниці в тарифах, а при оформленні навих договорів про реструктуризацію будуть списувати штрафні санкції та пені підприємств.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року у Кропивницькому була небезпека створення техногенної катастрофи – через величезні борги НАК “Нафтогаз України” збирався вимкнути газопостачання на “Теплоенергетик”. На екстренному засіданні комісії з питань техногенної безпеки було ухвалено не допустити відключення газу.

Представник “Кіровоградгазу” на засіданні комісії озвучив суму боргу КП – близько 140 млн грн. Крім того, підприємство почало цей опалювальний сезон без підписаного договору з НАК “Нафтогаз України”, тобто несанкціоновано використовувало газ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар