Рок-опера, Париж і єврейський стендап: що приготували “Вересневі самоцвіти” (ПРОГРАМА)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: Андрій Ткач

Як замовити собі кохання та чи є життя в Ізраїлі, як сильно можна хотіти в Париж і що таке “життєва безодня”. 26 вересня у Кропивницькому розпочнеться 47 всеукраїнське свято театрального мистецтва, яке щороку збирає у місті на Інгулі театри із різних куточків України.

Цьогорічні “Вересневі самоцвіти” старт фестивалю даватиме рівненський театр, який покаже рок-опера “Біла ворона”. Програма фестивалю налічує 9 вистав, серед яких і драма, і комедія, і навіть стендап. Завершуватиме “Вересневі самоцвіти” вистава кропивницького театру – народний анекдот “Позичений чоловік”. І, звісно, традиційним буде свято на хуторі “Надія”.

Перша електронна зібрала короткі описи вистав, аби кожен гість свята зміг завчасно визначитися, які події він не захоче пропустити цього року.

Щоб подивитися афішу в повному розмірі - натисніть на зображення.

Перша електронна підготувала короткі описи вистав.

Рок-опера «Біла Ворона»

26 вересня о 18.00 (Велика сцена театру)
Рівненський академічний український музично-драматичний театр
Геннадій Татарченко, Юрій Рибчинський 

Тривалість: 2 години з антрактом

Перша українська рок-опера “Біла ворона” на сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру вперше звучатиме у виконанні оркестру. Це історія про сміливу юну Орлеанську Діву Жанну д’Арк, яка змінила хід історії Франції та розпалила жагу до СВОБОДИ у серцях багатьох. Це історія про те, як важливо бути небайдужим та дієвим учасником долі своєї країни, нехай ти навіть тендітна діва і проти тебе сильні світу цього! Важливо одне  – залишатись не просто “білою вороною”, а мати “вибілену” душу, незаплямовані помисли, світлу мету, чисті руки і Бога у серці. (Із сайту театру)

“Біла ворона” у Рівному / dramteatr.com.ua


«Замовляю любов», історія, яка може статися з кожним

27 вересня о 18.00 (Велика сцена театру)
Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В. Г. Магара (м. Запоріжжя) Тетяна Іващенко

Тривалість: 2 години 30 хвилин – з антрактом

У виставі «Замовляю любов» – три героя, кожен по-своєму самотній… Кожен з них по-своєму вирішує складну і актуальну дилему, що важливіше: любов чи гроші, і чи можуть ці два поняття гармонійно співіснувати. Головна героїня зважується замовити “хлопчика за викликом”. Головний герой – цинічний жиголо. Але…

Сюжети розвитку любовних історій взагалі схожі, але за будь-якими з них спостерігати завжди цікаво… Кожна жінка мріє про кохання, неймовірне і казкове, хоче бути щасливою і нехай, хоча б на мить, але відчути себе коханою, бажаною… Особливо, коли вже немає сил боротися з самотністю! Може, її можна купити? Скільки коштує любов? У цьому питанні героїні вистави – трагізм відчаю, але як завжди, життя неоднозначне, і ось вже ілюзія його відтінків змінює погляд з трагедійного на комедійний. (Із сайту театру)

“Замовляю любов” / www.magara.zp.ua


«Хочу в Париж»
анекдот не без моралі

28 вересня о 16.00 (Мала сцена театру) 
Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я» ( м. Київ)
Михайло Веллєр

Тривалість: 1 години 20 хвилин – без антракту

«- Я знову хочу в Париж.

-А Ви вже там бували?

– Ні, але я вже колись хотів…»

Моновистава за мотивами однойменного оповідання Михайла Веллєра «Хочу в Париж» – це сповнена доброго гумору історія «маленької» радянської людини, з провінційного містечка, яка впродовж усього життя намагалася втілити свою велику мрію – відвідати Париж. (Із анонсу театру)

“Хочу в Париж” / teatr-koryfeiv.com.ua


«Безодня»
драматична притча

28 вересня о 18.00 (Велика сцена)
Ніжинський академічний український драматичний театр ім. М. М. Коцюбинського (м. Ніжин)
Орест Огородник

Тривалість: 2 години 20 хвилин – з антрактом

Про що ця вистава? Про Безодню. Безодню, яка розділила наш час на «до» і «після»… Безодня, що розбила нашу країну на «тут» і «там»… Безодня, яка на сьогодні роздерла суспільство на «нас» і «їх»… Прірва несамовитого болю в батькових словах та безодня надії і віри у материнських очах… Чи зуміємо ми навести мости між нашими берегами? Чи зможемо подати руку допомоги одне одному? Чи подолаємо ми колись свій власний біль і розділимо той шматок хліба, який дала нам наша рідна мати-земля?

«Безодня» – дуже непроста історія про дві прості українські родини, яку розказало нам саме життя… (Із сайту театру)

“Безодня” / www.mynizhyn.com


 «У Києві, на Подолі … Або „Гдє ві сохнітє бєльйо?”»
городська байка з піснями, танцями та цимісом
за мотивами водевілю М. Янчука «По ярмарку»

29 вересня о 16.00 (Мала сцена)
Київський академічний театр «Колесо» (м. Київ)

Тривалість: 2 години – з антрактом

Міську байку про співіснування єврейської та української родини, сповненої анекдотичних ситуацій, вам розкажуть багатогранні актори театру. Під час вистави ви дізнаєтесь рецепти єврейської кухні, а можливо, і зможете скуштувати вже готові страви, заспівати відомі мелодії, від душі посміятися разом з героями. (Із анонсу вистави)

“У Києві на подолі…” / teatr-koleso.kiev.ua


«Лісова пісня»
міф з прадавніх часів

29 вересня о 18.00 (Велика сцена)
Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр ім. М. К. Садовського (м. Вінниця)
Леся Українка 

Тривалість: 2 години – з антрактом

Лісова пісня — драма-феєрія в трьох діях Лесі Українки, написана в 1911 році. У постановці театру «Лісова пісня» – це історія про глобальне кохання та повсякденні проблеми, про нереальні почуття та реальну залежність від обставин, про нерозуміння між людьми та цілковите розуміння між істотами, не пораненими сірою буденністю. Все це нанизане на цілісне намисто з музики Дахи-Брахи, містично-етнічних костюмів та декорацій, у яких переплітається тема української автентичності та феєричності. (Джерело)

“Лісова пісня” / www.myvin.com.ua

«Чи є життя в Ізраїлі?»
єврейський стендап з українським акцентом

30 вересня о 14.00 (Мала сцена)
Мар’яна Біленького

Тривалість: 1 година 50 хвилин – без антракту

Єврейський стендап з українським акцентом  драматурга, перекладача, письменника з Ізраїлю Мар’яна Біленького

Мар’ян Біленький


«Дівка на виданню, або На милуваннє нема силування»,
комедіо-опера

30 вересня о 17.00 (Велика сцена)
Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім. І. Озаркевича (м. Коломия)
Іван Озаркевич

Тривалість: 1 година 20 хвилин – без антракту

Прем’єра першої вистави Коломийського театру «Дівка на виданню, Або на милуваннє нема силування» за п’єсою Івана Котляревського «Наталка Полтавка»  відбулася 8 червня 1848 року. Священик української церкви Іван Озаркевич адаптував твір Івана Котляревського до життя покутських українців. За словами Івана Франка: «Івану Озаркевичеві хотілося подати Котляреського галичанам не в оригіналі, а в підгірськім кіптарі».

Вистава  «Анничка» – це перше повернення  до сценічного життя і до репертуару    одного з найдавніших театрів України, найдавнішого театру Галичини –  Коломийського  театру, вистави,  з якої почався відлік  його історії! (Із анонсу вистави)

http://kuda.poltava.ua


«Позичений чоловік»
народний анекдот

1 жовтня о 17.00 (Велика сцена)
Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького
Євген Гуцало

Теличка як образ великої любові і шлях до лацюга, позички як сенс життя, громадський суд “за зраду”, батли за чужого чоловіка – 11 травня у Кропивницькому відбулася прем’єра вистави “Позичений чоловік”, яку в Театрі Корифеїв поставив київський режисер В’ячеслав Стасенко. (із публікації Першої електронної)

Нова вистава Театру Корифеїв «Позичений чоловік» за однойменним романом Євгена Гуцала – історія про те, як жінка позичила іншій жінці на місяць свого чоловіка. Навколо головного героя лукавого і невірного Хоми Прищепи – «дивака і характерника, гуманіста і пройдисвіта, джигуна  і мудреця» – розгортаються кумедні й неймовірні пригоди та ситуації. У виставі вражають народні анекдоти, мудрі приказки та поговірки, органічні небилиці, веселі містифікації. (Із анонсу вистави)

persha.kr.ua

Теличка за півроку з Хомою: у Кропивницькому відбулася прем’єра вистави “Позичений чоловік”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар