У Виноградівці Компаніївського району відкриється дитячий садочок

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

До 1 вересня у селі Виноградівка Компаніївського району у приміщенні місцевої школи планують відкрити дитячий садочок. За сприяння народного депутата України Станіслава Березкіна ще у 2016 році на реконструкцію навчально-виховного комплексу «Школа – дитячий садочок» було виділено 1 172 400 грн з Фонду регіонального розвитку. Ще 10% від цієї суми додала Компаніївська районна рада.

Школа готується до нового навчального року

Частину першого поверху школи передали під садочок. Приміщення перебудували під дошкільний заклад. Тут замінили старі дерев’яні вікна та двері на металопластикові, зробили нову систему опалення, підвели воду та каналізацію, змонтували нові внутрішні електричні мережі. Будівельники утеплили підлогу, виклали плитку та постелили лінолеум. Уже встановлені сучасні душові кабінки та нова сантехніка. А ще тут тепер є новий холодильник, електрична плита, пральна машина.

Директор комплексу Микола Дубів розповів, що садочок розрахований на 18 дітей від 2 до 5 років:

«Із 10 серпня ми будемо приймати заяви у батьків. Хоча й зараз вже зрозуміло, що всіх бажаючих ми не зможемо забезпечити дошкільним вихованням. На даний момент у Виноградівці – 23 дитини. Жителі сусідніх сіл, дізнавшись про відкриття сучасного закладу, приїжджають до нас, цікавляться, чи не візьмемо дітей у садочок. Поки відмовляємо. У першу чергу будемо брати дітей батьків, які працюють і не можуть виховувати їх вдома. Звичайно, садочок зможуть відвідувати діти пільгових категорій, наприклад, чиї батьки були учасниками АТО», – розповідає директор.

На подвір’ї комплексу працівники школи спільно з батьками встановлюють дитячий майданчик, який подарував народний депутат Станіслав Березкін. Гойдалки, лавки, пісочниця, ігровий комплекс – загалом десять елементів, деякі з яких вже випробували місцеві діти. Залишилося  упорядкувати територію, облаштувати клумби та висадити квіти. А ще Микола Дубів мріє про огорожу майданчика, але це у перспективі.

Нині він більше турбується за те, щоб до відкриття садочка закупити посуд: каструлі, тарілки, ложки. Цю проблему пообіцяла вирішити сільська рада. Окрім того, поки немає постільної білизни та фіранок на вікнах.

«Плануємо закупити це за кошти, які отримали від реалізації нашого меду. Ми цього року на ремонт школи вже використали понад 5 тис. грн», – розповідає директор.

У Виноградівській школі довго думали про додаткове фінансування. Виникла ідея – завести пасіку. Спільно з місцевою громадською організацією виграли грант від компанії “Монсанто”. За кошти гранту придбали 28 бджоло-сімей, обладнали лабораторію бджолярства, проводили навчання та семінари для майбутніх бджолярів. Микола Дубів порахував: якщо в усіх 50 вуликах поселяться бджолині родини і вони носитимуть мед, то через три роки школу можна буде утримувати завдяки пасіці.

«Школа – це серце села. І якщо його не зберегти, то з карти України зникнуть наші Виноградівка, Ромашки, Травневе», – каже директор навчального комплексу.

На Компаніївщині відсвяткували День бджоляра

Оксана Якуніна для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар