Кіровоградська обласна рада не підтримала торговельну блокаду окупованих територій України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© wartime.org.ua
Сьогодні, 10 березня, депутати Кіровоградської обласної ради відмовились підтримати запит свого колеги Олексія Мірошниченка стосовно підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донбасу.

За цю пропозицію проголосували лише 22 депутати.
 
 
У разі підтримки цього питання, депутати облради направили б звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогами:
– на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;
– провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;
– встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;
– припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.
Окрім того, сьогодні, 10 березня, депутати Кiровоградської обласної ради вiдмовились підтримувати депутатський запит депутата Артема Погребнюка. Депутат пропонував визнати РФ окупантом та заборонити торгівлю з окупованими територіями на законодавчому рівні.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар